Stek Woon & Lifestyle Magazine
Zitmeubels

Hier moet je op letten als je een inboedel- en aansprakelijkheids-verzekering afsluit

Zoveel verzekeringsmaatschappijen, zoveel verschillende inboedelverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekering. Het loont de moeite om de voorwaarden en premies naast elkaar te leggen zodat je een slimme keuze maakt. Want laten we eerlijk zijn, nadat je een verzekering hebt afgesloten denk je er verder niet meer over na. Ja, het is belangrijk dat je niet te veel kwijt bent aan de maandelijkse premie die je betaalt. Maar voor de rest… Totdat je hem nodig hebt natuurlijk. Dan wil je rekenen op de beste service en meest uitgebreide dekking zodat je snel nieuwe spullen kunt kopen of de schade die anderen door jouw toedoen hebben geleden vergoed wordt.

Inboedel en inrichting verzekeren

Een voordeel en tegelijkertijd het nadeel is dat je de meeste verzekeringen helemaal op maat kunt maken. Het voordeel is dat je alleen verzekert wat nodig is en je dus niet te veel betaalt. Het nadeel is dat je zo wel een dekking over het hoofd kunt zien en dat je te maken krijgt met keuzestress. Hieronder nemen we je mee langs de inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering die ook wel WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) of AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren) wordt genoemd. 

Wanneer ben je aansprakelijk?

Je denkt er liever niet aan, maar het kan gebeuren dat jij of (als je een gezin hebt) een gezinslid schade veroorzaakt bij een ander. Bijvoorbeeld als je tijdens het spelen van Fifa de televisie van de buren van het tafeltje trekt. Of als je zoon denkt dat ‘ie Ronaldo is en de voetbal in de rechterbovenhoek van een raam aan de overkant van de straat plaatst. Maar ook als iemand gewond raakt door jouw schuld is het belangrijk dat de schade gedekt is. Bij dit soort kleine en grotere ongelukken kun je rekenen op een aansprakelijkheidsverzekering. Tenminste, als je nu de juiste uitkiest en goed checkt wat de voorwaarden zijn en welke dekking daarbij hoort.

Inboedel verzekeren tips | Stek Magazine

Geen geld, wel spullen

Een bekende uitspraak is dat mensen geen geld hebben, maar wel spullen. Maar als die spullen vervangen moeten worden heb je daar wel geld voor nodig natuurlijk. Niemand denkt graag aan enge dingen die eventueel zouden kunnen gebeuren, maar als je niet of onderverzekerd bent er gebeurt wel iets heb je daar nog veel meer spijt van. Zelfs een klein dingetje als een lekkende wasmachine kan al voor een flinke schadepost zorgen. Laminaat dat kromtrekt omdat het nat is geworden. Grote vochtplekken in het plafond op de verdieping onder het washok. Dan is het fijn om te weten dat je kunt rekenen op een goede inboedelverzekering. En dat is helemaal het geval als ongelukken groter worden. Bijvoorbeeld bij brand of een inbraak. Bereken dus goed hoe hoog de dekking van je inboedelverzekering moet zijn, want vaak is de waarde van je inboedel hoger dan je denkt. Er komen in de loop van de tijd namelijk steeds nieuwe spullen bij. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.