Stek Woon & Lifestyle Magazine

Ga je verhuizen? Lees dit eerst!

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan ben je vast op de hoogte van alle standaard tips zoals het doorgeven van je nieuwe adres aan alle instanties. Het verhuizen van je internetaansluiting etc. Dat kun je in principe allemaal achter je pc of op de tablet regelen. Maar als je zelf je inboedel gaat verhuizen, moet je je goed voorbereiden en flink de handen uit de mouwen steken. Deze 4 tips helpen je om goed te beginnen aan een verhuizing.

#1 Opruimen, opruimen, opruimen

Ben je al bekend met de term ‘ontspullen’? Het houdt simpelweg in dat je eens goed door je huis gaat en alles wat je niet meer nodig hebt opruimt. Misschien herken je het wel… Bij een vorige verhuizing heb je een aantal dozen niet eens meer uitgepakt. Omdat je eigenlijk niet eens meer wist wat er precies in zat of omdat je de spullen nooit gemist hebt. Dus maak een rondje door alle ruimtes en verzamel alles wat je niet meer kan gebruiken. Zet het op marktplaats of breng het naar de kringloop. Zo heeft iemand anders er nog iets aan!

Verhuizen tips Stek Magazine

#2 Zware spullen verhuizen

Heb je wat grotere, zwaardere spullen die verhuisd moeten worden? Zoals bijvoorbeeld een salontafel of een paar mooie antieke items die je gekregen hebt? Pak deze niet in dozen in. Ten eerste zijn dozen niet stevig genoeg voor te zware spullen en heb je kans dat de bodem eruit zakt. Daarbij moet je nooit te veel zware spullen in 1 doos inpakken. Het wordt namelijk onmogelijk om het te tillen en heel te vervoeren. Onze tip is een verhuisdeken Of liever een groot aantal. Ze zijn ideaal om wat grotere en of zwaardere dingen in te verhuizen. Ook bieden verhuisdekens veel bescherming voor meubels en accessoires. Zoals bijvoorbeeld een spiegel of een vloerkleed. Je kunt ze allereerst het beste op de bodem leggen van je verhuisbusje of verhuiswagen. Zo voorkom je krassen.

#3 Labels en kleurtjes

Het is misschien even een flink klusje maar je gaat er veel plezier van hebben. Zorg dat je al je ingepakte dozen, meubels en accessoires duidelijk voorziet van een label. Heel handig is om je nieuwe ruimtes in kleur in te delen. Zo hoef je niet te zoeken naar wat er op de doos staat maar weet je meteen bij voorbeeld de kleur blauw: deze doos hoort in de nieuwe badkamer. Tip: houd een lijst bij met al je ingepakte dozen en spullen die mee moeten verhuizen en vermeld overal bij naar welke ruimte het moet. Zo weet je zeker dat je straks niks mist!

Verhuizen tips Stek Magazine

#4 Slim verhuizen

Als je de sleutel van jouw nieuwe woning al eerder hebt is het slim om in fases te verhuizen. Je gaat vast vaak naar het nieuwe huis toe om nog wat te klussen. Neem af en toe vast wat spullen mee die je al kwijt kan in je nieuwe huis. Zorg wel dat je niet moet nog klussen in de ruimte waar je al spullen mee naar toeneemt. Verhuistip: stop kleding niet in dozen! Ten eerste is het inpakken heel veel werk, ten tweede gaat het ongetwijfeld kreuken en ten derde moet je alles weer uitpakken. Handiger is om voor je echte verhuisdag in de auto alles wat aan hangers zit al zo mee te nemen. Je hangt het zo in je nieuwe kast. Dat scheelt weer een hoop op de grote dag zelf! Een laatste tip is om een aparte doos of tas te maken voor de eerste dagen. Je hebt tenslotte geen zin om na een zware verhuisdag nog op zoek te moeten naar je toiletspullen!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.