Stek Woon & Lifestyle Magazine
Mindfull tuinieren | Stek Magazine

Haal buiten naar binnen: 3 x tips

Een lekker lentezonnetje en genieten van de eerste momenten buiten. We kijken er allemaal naar uit om weer aan de slag te gaan met tuin, balkon of terras. We kunnen er al mee beginnen door alvast een beetje van buiten naar binnen te halen. We geven je drie tips om eenheid te creëren tussen deze twee ruimtes.

#1 Haal buiten naar binnen met voorjaarsbloeiers

Haal wat van buiten letterlijk naar binnen met een aantal echte voorjaarsbloeiers. De Primula, Asbloem en Jasmijn zijn allemaal planten die heel goed kunnen tegen een binnenklimaat in huis en die niet al te veel verzorging vragen. De Primula geeft je meteen een heerlijk voorjaarsgevoel met haar vrolijke bloemetjes in wit, paars, lila, geel, roze, rood of blauw. Er is vast een kleurtje dat past bij jouw interieur! De Primula abconica is de officiële naam voor de kamerplant. Wil je deze ook buiten? Dan neem je in het tuincentrum de Primula aucalis mee. Zo heb je alvast een beetje buiten naar binnen gehaald voor een fijn voorjaarsgevoel.f

#2 Haal buiten naar binnen met trendy tuinmeubels

Of je nu buiten naar binnen haalt of binnen naar buiten… Het gaat erom dat het een geheel is. Houd je binnen van design? Ga dan buiten ook voor een echte eyecatcher. Heb je een overkapping? Zet dan zo’n heerlijke relaxstoel neer en je geniet al snel van de eerste zonnestralen. Of je nu houdt van design, retro, vintage of modern? Er zijn zo veel mooie tuinstoelen dat er vast wel eentje is die helemaal past bij jouw stijl. En heb je even wat extra stoelen nodig? Dan haal je er gewoon een paar van buiten naar binnen! Daar zijn ze mooi en comfortabel genoeg voor.

Buiten naar binnen met tuinmeubelen

 

# 3 Haal buiten naar binnen met materialen

Ben je bijvoorbeeld van plan om een overkapping te maken zodat je daar een fijne set tuinmeubelen kwijt kan? Houd dan ook rekening met de keuze van de materialen. Niet alleen in de keuze van een mooie loungehoek buiten maar ook van het geheel. Het mooiste is om voor een aanbouw of uitbouw dezelfde materialen te kiezen. Denk hierbij ook aan de bouwstijl van jouw huis en zorg dat die 30-jaren uitstraling of juist die heel moderne uitstraling ook terugkomt. Dat is ook belangrijk voor de waarde van je woning. Door ook de het materiaal van de vloer door te laten lopen van buiten naar binnen, krijg je een prachtig geheel. En fijn bijkomend voordeel: zowel je binnen- als buitenruimte lijkt optisch veel groter! Maak het geheel af met een mooie set tuinmeubelen die aansluiten bij je zitbank binnen en je bent het hele jaar door verzekerd van een heerlijke ‘buiten-binnen’ sfeer.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.