Stek Woon & Lifestyle Magazine
DSC

Groen in het interieur

Het Bloemenbureau Holland maakt elk jaar de nieuwste trends bekend op het gebied van bloemen en planten. Eén van die trends is ‘Connect the story’. Een mooie interieurtrend waarbij we terug gaan naar de basis en de authenticiteit. Ongecultiveerde bloemen en planten spelen hierin een grote rol. We willen letterlijk weer de wortels zien!

Groen interieur

Harmonie interieur

Wie heeft er geen mooi aandenken in het interieur? Die herinnering die altijd doet denke aan een mooie reis of bijzondere gebeurtenis. Dat ene beeldje of die mooie ingelijste poster van de sunset die herinnert aan die prachtige vakantie. Zo is precies deze trend van bloemen en planten bedoeld. Met verschillende eigenschappen worden ze op een unieke manier met elkaar gecombineerd. Geen dertien in een dozijn, maar een combinatie waarbinnen de unieke kenmerken van iedere plant of bloem het geheel versterken. Alles in de ruimte lijkt een verhaal te vertellen.

groen interieur

Vormen potten en planten

De vormentaal is rustig en overzichtelijk. Opvallend is dat de cirkel veelvuldig wordt gebruikt als symbool van harmonie en samenhang. Daarnaast geldt voor accessoires en meubels dat ze een warme vriendelijke uitstraling hebben. Ze lijken ons te omarmen. De vormen lijken soms de eigenschap van een product te vergroten of verschillende functies aan elkaar te verbinden.

plantenhangers knopen

Bekijk de planten van deze trend

Deze trend kenmerkt zich door veelvuldig gebruik van bladplanten. Vooral planten met een verhaal gebaseerd op een bijzondere functie, een bijzondere vorm of een interessante familie van cultivars. Denk aan de Parapluplant, Kindje-op-moeders-schoot, Aloe of een Venusvliegenval. Ook voor bloemen is een specifiek verhaal of een kenmerkende eigenschap belangrijk, zoals voor Vrouwenmantel, Zijdenbloem, Chrysant (spin) of Freesia.

Groen interieur
groene bladeren interieur

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.