Stek Woon & Lifestyle Magazine

Gespot: Pode by Roderick Vos

Op 4 april vond de lancering plaats van de nieuwe Pode collectie, in samenwerking met ontwerpersduo Claire en Roderick Vos. Wij waren erbij om de nieuwe designs te spotten!

Pode is een merk van de Nederlandse meubelfabrikant Leolux uit Venlo. Tot op heden was Pode vooral gericht op meubelen. Aan studio Vos de eer om het merk meer ‘swung’ te geven. Het opvallende aan de samenwerking tussen studio Vos en Pode is dat het niet alleen gaat om het ontwerp van een nieuw meubel. Zeker de komende 10 tot 15 jaar gaan Claire en Roderick Vos als art directors aan de slag voor Pode. Voor een totale lifestyle beleving van het merk is de meubelcollectie uitgebreid met tafeltjes, karpetten, een zitzak en plaids. Die beleving wordt ook doorvertaald door het duo naar de website, brochure en showrooms. “Ik ben heel blij dat we bij Pode de gelegenheid hebben om het merk op te bouwen en niet alleen het ontwerp te leveren,” vertelt Roderick enthousiast. “Soms is het alsof je als ontwerper een koekoeksei legt bij een fabrikant en nu gaan we het zelf uitbroeden.”

We blijven Pode volgen en zijn heel benieuwd welke ontwerpen er in de toekomst bijkomen. We delen alvast een paar van onze favorieten:

#1 Zitzak Boya

Design: Roderick Vos
Pode Boya

#2 Bank Fold

Design: Roderick Vos
Pode-Fold-Bank

#3 Bottle Stool

Design: Kranen/Gille
Pode-Bottlestool

#4 Tafeltje Batch

Design: Roderick Vos
Pode-Batch

#5 Skitch

Design: Jet Dircks/Roderick Vos
Pode Skitch
Wil je meer weten over Pode? Neem dan een kijkje op pode.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.