Stek Woon & Lifestyle Magazine
Traprenovatie laten doen | Stek Magazine

Geef je trap een make-over

Een trap is een belangrijk onderdeel van jouw interieur. Zeker als deze zich in de woonkamer bevindt. Het is helemaal niet zo ingewikkeld om te zorgen dat de trap helemaal past in jouw woonstijl. Zo wordt het de blikvanger in je woonkamer! Lees verder wat de voordelen zijn van een traprenovatie en hoe je een trap een make-over geeft.

Trap een make-over geven | Stek Magazine

Trap vernieuwen

Vaak staat het als laatste op het woonwensen-lijstje. Het aanpakken van de trap lijkt namelijk een intensieve klus. Het verven van een trap is een optie maar naast dat het een tijdrovende en precieze klus is, kan het daarna ook weer snel slijten. Daarom is het beter om het duurzaam aan te pakken zodat je jarenlang plezier hebt van jouw trap make-over. Naast een open trap in de woonkamer maak je ook van een trap in de hal naar de bovenverdieping(en) een echte blikvanger. Het resultaat van een trap een make-over geven, lijkt alsof het een geheel nieuwe trap is. Heel geschikt wanneer je je trap gewoon echt niet mooi vindt, het niet bij de rest past of de trap versleten is. Bij een traprenovatie worden nieuwe traptreden over de bestaande tredes aangebracht. Het ziet er dan uit als een nieuwe trap maar de kosten zijn aanzienlijk lager. En niet geheel onplezierig: je hoeft er niet eerst flink voor te schuren, breken en slopen.

Trap een make-over geven | Stek Magazine

Voordelen traprenovatie

Naast dat het wat prijs betreft een stuk aantrekkelijker is dan het aanschaffen van een nieuwe trap, zijn er nog meer voordelen van een traprenovatie. Het is namelijk gemaakt van geluiddempend materiaal. En dat is zeker een groot voordeel want het op- en aflopen gaat vaak gepaard met het nodige geluid. Met de ‘overzet-tredes’ zorg je er dus meteen voor dat het geluid een stuk minder is. Een ander mooi voordeel is dat het materiaal voorzien is van een antislip-laag. Dat is wel zo veilig, zeker met (kleine) kinderen. En, last but not least, is het in tegenstelling tot een nieuw verflaagje, volledig slijtvast. Zo is een trap een make-over geven een blijvende investering.

Trap een make-over geven | Stek Magazine

Trap in jouw woonstijl

Zowel voor een open trap als een gesloten trap kun je voor nieuwe tredes kiezen. Je hebt de keuzes uit verschillende dessins van licht hout tot donker hout. Zo heb je een natuurgetrouwe uitstraling die past bij elke woonstijl. Zijn je muren allemaal strak wit? Dan geeft een donkere trap een heel mooi contrast. Is de lichtinval beperkt in jouw hal? Houd het geheel dan lekker licht door voor het lichtste houtdessin te kiezen. Zo is er altijd en oplossing die past in jouw woonstijl.

Zelf doen of laten doen

Het opmeten van de tredes is een precies werkje. Het fijne van een traprenovatie is dat je het thuis kan laten opmeten door een vakman. Zo weet je zeker dat je straks de perfecte afwerking en uitstraling hebt. Vervolgens worden de treden op maat gemaakt en bij jou bezorgd. Je hebt nu de keuze of je de tredes zelf over de bestaande tredes plaatst of dit ook door de vakman te laten uitvoeren. Zo heb je in korte tijd, met een relatief lage investering, een speciaal voor jou op maat gemaakte trap. Helemaal in de sfeer en stijl die past bij jouw interieur!

Reageer