Stek Woon & Lifestyle Magazine
Een huis waar alles matcht

Een huis waar alles matcht

Mustafa en Melike wonen samen met hun zoontje Yusuf Mirza (3) in Zaandam. Ze zijn allebei trouwfotograaf en delen samen ook een passie voor interieurdecoratie. Met een geweldig resultaat. Alles in het huis is perfect op elkaar afgestemd. Kijk binnen in een huis waar alles matcht.

Perfecte combinatie

In december 2017 verhuisde het gezin naar deze rijtjeswoning met drie woonlagen. “We waren op zoek naar een ruime woning”, vertelt Melike. “Het huis moest genoeg kamers hebben voor een gezin, extra ruimte voor gasten en een office om thuis te werken. We zagen in dit huis meteen de mogelijkheden om onze wensen uit te voeren. Wat dat betreft vormen mijn man en ik een goede combinatie. Hij houdt van klussen en samen komen we er altijd wel uit. Ik hoef maar een gedachte over iets te hebben en hij fixt het voor me. Hij heeft heel veel dingen in onze woning dan ook zelf gemaakt.”

Een huis waar alles matcht | Binnenkijken | Stek Magazine

Mijn man en ik doen veel inspiratie op door meer aparte locaties op te zoeken die passen bij onze stijl van wonen en fotograferen.

Een huis waar alles matcht | Binnenkijken | Stek Magazine

Perfect afgestemd

Het hele huis heeft dezelfde tinten en stijl. Melike: “Ik probeer alles op elkaar af te stemmen. Eigenlijk zie je mijn stijl terug in alles wat ik doe. Zo valt mijn stijl van fotograferen onder de fine art weddingstijl. Dat is een stijl met lekker softe foto’s, pasteltinten en vooral: een simpele uitstraling. Als je goed let op mijn werk, albums en woning is dat de stijl die ik probeer na te leven.” Melike en haar man doen veel inspiratie op door aparte locaties op te zoeken die passen bij hun stijl van wonen en fotograferen. “Dat kunnen strandtenten hotels en cafeetjes zijn”, zegt Melia. “Zo hebben we veel ideetjes opgedaan voor ons huis en deze stijl overal toegepast.”

Gouden accenten

In de woonkamer zie je dezelfde tinten kleuren als in de rest van het huis. En vrijwel overal een gouden accent. In de woonkamer is dat de stalamp. “Verder hebben we voor de woon-kamer bewust gekozen voor vloerverwarming en een donkere pvc visgraatvloer van Moduleo Moods. Fijn bijkomend voordeel was dat we veel ruimte hebben gecreëerd en de lelijke radiatoren konden wegwerken. Dwars door de woonkamer liep een trap. Die hebben we weggewerkt met een heel grote schuifdeur. De onderkant van de trap kunnen we nu gebruiken als opslagruimte en we kunnen de doorgang naar boven afsluiten zodat je in de woonkamer geen zicht meer hebt op de trap.”

De keuken is van IKEA en hebben we afgewerkt met gouden knoppen van Zara Home en de gouden kranen van Grohe.

Een huis waar alles matcht | Binnenkijken | Stek Magazine

Buiten genieten

De binnenruimte loopt naadloos over in de sfeer buiten. Dezelfde kleurtinten en materialen komen ook daar terug. Als salontafel binnen staat de visgraat tafel van Dutchbone en buiten staat de eettafel van hetzelfde merk. “We gebruiken deze tafel gewoon als buitentafel.” vertelt Melike. “We hebben voor de tuin gekozen voor houten vlonderplanken en een donkerbruine bamboe schutting. En inderdaad dezelfde stijl tafel als binnen waar we buiten rieten stoelen van Karwei hebben. Boven de tafel hebben we een bamboe paal opgehangen waarop we lichtbollen hebben gemonteerd. Om toch lekker te loungen, hebben we zelf een tweepersoons palletbank gemaakt. We houden van buiten koken dus hebben we een houten Ikea barbecue gekocht en daar zelf een wasbak bijgebouwd van dezelfde houtsoort.”

Een huis waar alles matcht

Bij de voordeur hebben we een olijfboom die we 7 jaar geleden op onze bruiloft cadeau kregen. Die is inmiddels al drie keer mee verhuisd, samen met een vijgenboom. In de tuin hebben we een druivenboom.

Een huis waar alles matcht | Binnenkijken | Stek Magazine

Ruimte voor gasten

Ook de twee bovenlagen van de woning heeft het stel flink aangepakt. Melike: “Op de eerste verdieping hebben we twee grote en één kleine slaapkamer. Alsmede een grote badkamer. Voor de badkamer hebben we gekozen voor matte marmerlooktegels op de wand en een vloer van houtlook tegels. Onze bovenste verdieping was een zolderkamer van vijftig vierkante meter zonder licht. Om er gebruik van te maken, hadden we veel licht nodig. Daarom hebben we drie keer de grootst mogelijke dakramen laten plaatsen. Het daglicht is nu immens, heerlijk. Mede dankzij de nieuwe ramen, kreeg ook de gastenkamer een douche en wc.

We hebben verder een extra loungekeuken, een washok en een cinema loungeroom met onze werkplek gebouwd. We hebben voor de bovenste verdiepingen gekozen voor een beige en lekker warm tapijt. Daardoor is de woning warmer en lekker licht geworden. De trappen hebben we ook met hetzelfde tapijt laten stofferen. Zo loopt alles perfect in elkaar over met dezelfde tinten en materialen. We wonen hier heerlijk en genieten er elke dag van!”

Voor de badkamer hebben we gekozen voor matte marmerlooktegels op de wand en een vloer van houtlook tegels.

Een huis waar alles matcht | Binnenkijken | Stek Magazine | Kinderkamer

Favo winkeltjes van Melike

Zarahome
H&M home
Loods 5
Maison du monde
Karwei
Kwantum

Bezoek de website van Melike: melikekilic.com

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.