Stek Woon & Lifestyle Magazine

Designnieuws: Edward van Vliet ontwerpt douchevloeren

Villeroy & Boch introduceert ViPint douchevloeren. Hiermee geef je je douchevloer een geheel eigen ’touch’ mee. Met de ViPrint douchevloeren biedt Villeroy & Boch fraaie decors voor de keramische Subway Infinity douchevloeren. Prints van opnieuw geïnterpreteerde klassiekers, natuur-decors, tegelpatronen en grafische structuren, waarvan er 6 werden ontworpen door Dutch designer Edward van Vliet. Hiermee creëert het lifestylemerk geheel nieuwe mogelijkheden om jouw individuele stijl tot uitdrukking te brengen.

Douchevloeren met print | Edward van Vliet voor Villeroy & Boch

Edward van Vliet voor Villeroy & Boch

Edward van Vliet is één van de opvallendste hedendaagse Nederlandse ontwerpers. Studio Edward van Vliet® is een gevestigd internationaal ontwerpbureau met zijn creatieve thuishaven in Amsterdam. Met een visionaire benadering waarbij alles draait om storytelling, wil Edward van Vliet datgene eren wat de aarde heeft voortgebracht: natuur, kunst, design, architectuur religie en literatuur.  Deze designer onderscheidt zich door een cultureel rijke benadering en de zorgvuldige aandacht voor details.

Unieke look douchevloeren

Met de nieuwe ViPrint collectie presenteert Villeroy & Boch designs die tot dusver alleen bij betegelde douches mogelijk waren, maar dan met het voordeel van een eenvoudig te reinigen en hygiënische douchevloer. Deze douchevloeren maken iets heel speciaals van de douche en geven de badkamer een unieke look. In totaal zijn er 20 fraaie designs waarvan er zes werden ontworpen door Edward van Vliet. De ontwerpen van Van Vliet zijn direct herkenbaar: geïnspireerd door geometrie, natuur en mondiale architectuur creëerde hij patronen in prachtige kleuren. De patronen combineren perfect met de bestaande meubel- en tegelcollecties van Villeroy & Boch, maar ook met bestaande collecties van Van Vliet zelf, zoals tapijten en glasmozaïek.

 

Vier thema’s

ViPrint onderscheidt vier thema’s die elk verschillende designs en decors bevatten:

1. Inspired by Geometry
Fascinerend lijnenspel, een magische blikvanger: deze decors, waarvan er 4 werden ontworpen door Edward van Vliet, toveren door de geometrische patronen en grafische structuren een bijna ruimtelijke diepte op de vloer. Het ziet er telkens weer anders uit, iets waar je tijdens het douchen helemaal in kunt opgaan. Eigentijds of klassiek; deze elegante patronen passen bij elke badkamerstijl.

2. Inspired by Heritage
Echte schoonheid blijft bestaan: deze moderne interpretaties van historische patronen, zoals de beroemde Mettlacher tegelvloeren, zijn een eerbetoon aan de eeuwenoude keramiekkunst van Villeroy & Boch. Ze geven jouw douche een unieke intieme sfeer.

3. Inspired by Nature
Haal de natuur in jouw badkamer: karaktervolle houten structuren, natuurlijk ogend steen en glinsterende watertinten creëren een gevoel van echte natuurlijke materialen. Deze prachtig realistische decors maken van de badkamer een verfrissende bron van ontspanning. Het authentieke tintje voor zowel moderne als klassieke badkamers.

4. Inspired by Tiles
Hier komt alles prachtig samen: dit thema is geïnspireerd op de meest geliefde vloertegels van Villeroy & Boch. Zo lopen de lijnen en patronen van de tegelvloer van de badkamer op harmonieuze wijze door in de douche. Je ziet een tegel, het is een vloer. De vloer kan prima gecombineerd worden met een andere kleur tegels om zo een spannend accent te creëren.

Wil je meer weten over deze douchevloeren? Neem een kijkje op Villeroy & Boch

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.