Stek Woon & Lifestyle Magazine
Werkplek inspiratie | Stek Magazine

Duurzaam je woning verwarmen met de nieuwe generatie CVketel

We genieten van de zomer en het lekkere warme weer. Behalve een gezellige vuurkorf buiten, hebben we verder geen verwarming nodig en denk je ook niet aan isolatie of een nieuwe CVketel bijvoorbeeld. Toch is het niet onverstandig om juist in de zomer vast wat voor te bereiden voor de herfst. Dan zit je er dan ook warmpjes bij. We zetten een paar tips voor je op een rijtje.

#1 Gordijnen

Gordijnen zijn niet alleen sfeermakers maar ook warmtemakers. Je kan natuurlijk ook kiezen voor één van de vele andere mogelijkheden zoals jaloezieën van hout of aluminium. Een decoratie voor het raam staat mooi en houdt de warmte vast. En in de zomer houdt het juist weer de zon buiten. Neem bij nieuwe gordijnen bijvoorbeeld een voering voor extra isolatie.

Stek Magazine

#2 Isolatie

We hebben er al eentje genoemd in tip nummer 1 maar isoleren is geen overbodige luxe. Wanneer je niet meteen heel veel geld wil uitgeven, zijn tochtstrips al een goede start. Maar ook met een goede isolatie van de vloer, kun je veel besparen. Kurk is bijvoorbeeld een heel natuurlijk en duurzaam materiaal om mee te isoleren. En leuk voordeel: kurk is nog trendy ook.

#3 CVketel

We geven graag geld uit aan dingen die we kunnen zien en dingen die we mooi vinden in huis. Nieuwe gordijnen en een mooie wand van kurk zie je wellicht wel voor je maar investeren in een nieuwe CVketel? Toch is het interessant om eens te kijken welke ketel je nu hebt en welke mogelijkheden er zijn. Zoals de nieuwe generatie CVketel. Je bespaart dan wel jaarlijks een leuk bedrag en daar kan je dan weer die leuke eyecatcher van kopen! Budgettip: Kijk eens bij CV ketel van cvkoopjes.nl

#4 Lekker luchtig

In de zomer hebben we de ramen en deuren al automatisch vaak open. Maar als je in de winter en herfst je huis moet opwarmen dan is droge lucht veel makkelijker en sneller op te warmen dan vochtige lucht. Nieuwbouwhuizen bevatten vaak wel al een goed ventilatiesysteem maar in oude huizen is het verstandig om ook als het niet warm is, juist even de ramen en deuren open te zetten.

#5 Meten is weten

Wil je echt serieus aan de slag om je huis duurzaam te verwarmen en geld besparen op je energierekening? Maak er dan een ware sport van en ga de competitie met jezelf aan. Houd de meterstanden bij en vergelijk wekelijks of met vorig jaar. Door het bij te houden word je in ieder geval bewuster van je energiegebruik en zal je vast minder snel vergeten om het licht uit te doen!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.