Stek Woon & Lifestyle Magazine

Besparen op de stookkosten

Helemaal hip & hot is een overkapping in de tuin. Lekker beschut extra lang buitenzitten. Maar over hot gesproken… Voor het vroege voorjaar, het najaar of die wat killere zomeravonden, kunnen we wel wat extra warmte gebruiken. Een vuurkorf is een sfeermaker maar geeft je niet direct heel veel warmte. Eentje die zowel veel sfeer als warmte geeft is een echte buitenhaard zoals een pelletkachel. Geeft een fijne sfeer buiten en binnen bespaar je ook nog eens op je stookkosten.

Binnen & buiten

Een pelletkachel kennen we natuurlijk vooral voor binnen maar voor buiten kan dat natuurlijk ook. Voordeel is dat je in redelijk korte tijd een heerlijk warm vuurtje hebt. Na een kwartiertje zit je er al warmpjes bij. En opstaan uit je lekkere loungestoel is niet nodig want je geniet zo’n vijf uur van je pelletkachel zonder dat je die bij hoeft te vullen. Wat pellets nu precies zijn? Het zijn geperste houtkorrels die gemaakt worden van restafval zoals snoeihout, zaagsel en houtspaanders bijvoorbeeld. Een heel milieubewuste keuze dus ook. De pellets worden onder hoge druk geperst en hebben daarom een veel hogere energiewaarde dan een blok hout.

pelletkachel

Besparen op stookkosten

Naast het feit dat pellets 100% natuurlijk zijn kun je er ook mee besparen. Gas is duurder geworden dus we zoeken naar betere alternatieven. Met pellets van Toppellets.nl bespaar je op gasrekening. Je hebt er uiteraard wel een speciale pelletkachel voor nodig. Voor binnen of voor buiten of allebei. Dat is een investering maar met de kosten die je bespaart op het stoken, kun je je investering uiteindelijk wel weer terugverdienen.

balletkachel

Foto’s: Olympia pelletkachels

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.