Stek Woon & Lifestyle Magazine
Populaire verfklussen | Stek Magazine

Drie populaire verfklussen

De kleur verf is natuurlijk van soort belang maar ook met name de juiste verf. En dat hangt weer samen met wat je gaat verven. We zetten de drie meest populaire verfklussen van dit moment voor je op een rijtje.

Welke wittint op de muur?

Natuurlijk op nummer 1: de muren en plafonds. We gaan nergens wonen zonder eerst alles te voorzien van een frisse verflaag. En dit is dan ook meteen één van de meest herhaalde verfklussen in huis. Het lijkt een eenvoudige opgave. De plafonds en muren witten. Maar toch zit er een groot verschil in allerlei wittinten en kwaliteit van verf. Kies bijvoorbeeld voor Sigma verf Deze dekt goed en je hebt ook de keuze uit speciale latex varianten. Zoals afneembaar, extra goed dekkend of speciaal dekkend bij bijvoorbeeld vlekken na waterschade.

Binnenkijken: Modern, industrieel met een touch of cosiness

En dan de juiste kleur wit… Het moet niet te wit zijn en toch ook weer heel fris. Hoe vind je de perfecte wint wit? De meest bekende kleuren Sigma verf wit zijn RAL 9001, RAL 9010 en RAL 9016. Waarbij 9010 de meest zuivere wittint is en 9001 meer een crème wit. De kleur RAL 9106 wordt de laatste jaren steeds populairder. Het wordt ook wel verkeerswit genoemd. De reden dat deze kleur het wint aan populariteit is dat deze makkelijker combineert met andere kleuren en je deze dus kunt gebruiken om allerlei verschillende verftinten te laten mengen.

Trap make-over

Een verfklus die hoog op menig ’to do list’ staat maar nogal eens flink wordt uitgesteld: het verven van de trap. Als je zelf een beetje handig bent en de tijd neemt, is dit zeker te doen. Ook hier kun je voor ‘veilig’ wit kiezen maar juist een uitspatting met kleur maakt van elke trap een echte blikvaner. Een tint donker grijs of zwart geeft je trap een trendy en chique uitstraling. Ook hier is het van belang om een goede kwalitatieve verf te kiezen zoals Sikkens verf. Je wil tenslotte dat je trap na een verfbeurt ook heel lang mooi blijft.

Populaire verfklussen: trap verven | Stek Magazine

De trapverf van bijvoorbeeld Sikkens verf bevat polyurethaan waardoor je een slijtvaste laag aanbrengt. Wellicht dacht je dat verf op waterbasis een veel minder stevige laag geven maar dat is echt verleden tijd. Deze verf heeft dezelfde hardheid met als voordeel dat je geen nare verflucht hebt en je de trap veel sneller nog een keer kan schilderen. Verf op waterbasis droogt namelijk veel sneller dan traditionele lakverf. Neem eens een kijkje bij Sikkens verf voor alle mogelijkheden om jouw trap een mooie make-over te geven met een nieuw laagje verf. Je kan overigens ook traplak in een transparante verf kopen. Hiermee kun je een gekleurde trap een beschermlaag geven maar ook ideaal voor andere DIY klussen. Maak je bijvoorbeeld een mooie eettafel zelf van onbewerkt hout? Met een matte transparante traplak zorg je ervoor dat je deze dagelijks kan gebruiken zonder krassen!

Schutting verven

Op de derde plaats van populaire verfklussen staat de schutting. Helemaal trendy in het interieur is de kleur mat zwart. En die trend laat zich ook makkelijk doorvertalen naar tuin en terras. Een schutting knap je dan ook helemaal op met een matzwarte tuinlak. Ook voor deze klus is de voorbereiding het meeste werk. Bij een bestaande schutting moet je deze vooraf goed schuren en stofvrij maken. Afhankelijk van het gewenste resultaat en hoe donker je de kleur wil hebben, breng je meerdere laklagen aan. Hoe meer lagen hoe donkerder de kleur. Tip: zorg dat je buiten geen verflaag aanbrengt in de felle zon. Door het drogen van de verf in de zon kan deze los gaan zitten.

Ook al zijn verfklussen een behoorlijke investering in tijd en materialen, het zijn ook de klussen die het heel snel een enorm verschil maken! Dus kies jouw verfklus uit en ga lekker aan de slag!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.