Stek Woon & Lifestyle Magazine

Dit zijn 4 populaire Nederlandse studentensteden

Allerlei internationale studenten, uit de hele wereld, maar ook uit eigen land, studeren in groten getale in Nederland. Ons kleine landje staat bekend om zijn uitstekende onderwijssysteem, en het is de thuisbasis van een aantal bloeiende steden die elk een verscheidenheid aan onderwijsopties bieden. Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Rotterdam zijn de vier steden in Nederland met de hoogste studentenconcentratie.

Studentenwoning inrichten met kartonnen kast

Utrecht als studentenstad

Utrecht is een van de oudste steden van Nederland en heeft een rijke geschiedenis en cultuur die honderden jaren teruggaat. De stad Utrecht biedt een van de hoogste huurprijzen van alle Nederlandse steden, waardoor het een populaire bestemming is voor studenten op zoek naar een woning, maar daarvoor moet je wel opletten! Gelukkig zijn er huurwoningen in Utrecht die niet al te duur zijn, goed zoeken dus! 

De stad Utrecht zelf heeft veel te zien en te doen, zoals het verkennen van het netwerk van grachten en de vele musea en monumenten. Omdat Utrecht zoveel parken en recreatiegebieden heeft, is het voor studenten gemakkelijk om er even tussenuit te gaan en te genieten van wat frisse lucht als ze daar zin in hebben. 

Studentenwoning inrichten met groot bureau

De Universiteit Utrecht is een van de belangrijkste onderwijsinstellingen in Nederland, met jaarlijks meer dan 30.000 studenten. De Universiteit Utrecht is de thuisbasis van een breed scala aan academische programma’s, waaronder die op het gebied van recht, de sociale wetenschappen, de geesteswetenschappen, communicatiewetenschappen en economie.

Amsterdam is een van de grootste studentensteden

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, staat over de hele wereld bekend om zijn bruisende nachtleven, wereldberoemde kunstgaleries en bijzondere architectuur. Daarnaast is het een zeer geliefde locatie voor buitenlandse studenten. Zij komen in Amsterdam studeren om zich onder te dompelen in de Nederlandse cultuur en tegelijkertijd te profiteren van het eersteklas onderwijsaanbod van de stad. 

Studentenwoning inrichten met kurk

Verschillende prestigieuze onderwijsinstellingen zijn gevestigd in Amsterdam, waaronder de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. Beide onderwijsinstellingen bieden studenten toegang tot een uitgebreide keuze aan opleidingen op gebieden zoals bedrijfsbeheer, data-analyse en de sociale wetenschappen.

Ook Eindhoven is een populaire stad voor internationale studenten

Studenten die op zoek zijn naar een locatie om in Nederland te studeren tegen een prijs die binnen hun budget valt, kiezen vaak voor Eindhoven als bestemming. Eindhoven staat routinematig goed gerangschikt onder de meest concurrerende werkgelegenheidssteden van Europa en biedt naast solide carrièremogelijkheden ook redelijke kosten voor levensonderhoud. Ben je trouwens op zoek naar mogelijkheden om je eethoek te stylen voor een lage prijs? Dan zijn deze tips voor het stylen van je eethoek in een studentenwoning een must read!

Studentenwoning inrichten met kleine ronde tafel

Bovendien is het de locatie van een aantal prestigieuze onderwijsinstellingen, zoals de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen Eindhoven. Deze onderwijsinstellingen bieden opleidingen in een verscheidenheid van disciplines, waaronder engineering, informatica en het bedrijfsleven.

Laten we Rotterdam niet vergeten 

Rotterdam is een van de grote steden in Nederland en biedt een aparte sfeer die in geen enkele andere stad in Nederland te vinden is. De stad Rotterdam staat over de hele wereld bekend om zijn hypermoderne architectuur, die voortdurend herinnert aan de belangrijke rol die de stad tijdens de industriële revolutie heeft gespeeld. 

Daarnaast is het de locatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam, een van de oudste onderwijsinstellingen in heel Europa. De academische programma’s van de Erasmus Universiteit worden erkend als een van de beste ter wereld en omvatten niet alleen diploma’s in het bedrijfsleven en rechten, maar ook diploma’s in de geneeskunde.

Studentenwoning inrichten met kleine ronde tafel

Utrecht, Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam zijn populaire studenten bestemmingen in Nederland 

Deze vier steden bieden voor elk wat wils, of het nu gaat om een bijzondere stedelijke omgeving, een plek om je thuis te voelen of toegang tot onderwijsmogelijkheden van wereldklasse. Als je overweegt om in Nederland te blijven studeren, kun je het beste kijken naar de steden Utrecht, Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.