Stek Woon & Lifestyle Magazine

Design nieuws: Meubelen van marmoleum

Het ontwerpduo Maarten Kolk en Guus Kusters heeft met de tentoonstelling Broken en de daaruit voortkomende Marmoleum meubelen – de Bound Stool en Bound Bench – een nieuwe richting ingeslagen die meer focust op vrije vormgeving dan voorheen. Maarten: “We zijn vrij intuïtief gaan experimenteren met nieuwe materialen en wilden zien wat we daar in de toekomst allemaal mee kunnen maken.”

marmoleumkruk

Kruk van marmoleum

Het resultaat in de poëtische Broken-collectie met naast de meubelen handbeschilderd porseleinwerk, textiel en een aantal fragiele dieren. Vergankelijkheid en natuur spelen een belangrijke rol. Maarten: “Zelfs de solide, enigszins monumentale, stenig grijze Marmoleumkruk valt zo uit elkaar als je de touwtjes doorknipt.”

Meubels van marmoleum

Natuurproduct

De kruk en bank kwamen tot stand toen het ontwerpduo onderzocht of je met het 2D vloerproduct Marmoleum – een natuurproduct dat ze mooi vinden omdat het meerkleurig is en refereert aan marmer en steen – een 3D vorm kon maken. Uiteindelijk bleek dit te lukken door drie lagen Marmoleum te gebruiken en een heel simpel binnenwerkje van metaal (kruk) en een spaanplaat (bank).

Forbo Flooring sponsorde het kunstproject met materiaal.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.