Stek Woon & Lifestyle Magazine
Caravans en chalets op maat

Caravans en chalets voor jou op maat!

Het ultieme vakantiegevoel! Voor de één is dat primitief kamperen en de ander wil graag een luxe vakantiewoning met privé zwembad (alhoewel we dat laatste allemaal wel willen). En dan hebben we natuurlijk nog alles wat daar tussenin zit zoals bijvoorbeeld caravans en chalets. Je kan deze laatste twee voor nog veel meer gebruiken gedurende het hele jaar. We zetten even wat ideetjes voor je op een rijtje. Zo houden we het vakantiegevoel extra lang vast!

Vakantiewoning

Als je eens lekker rondstruint op bijvoorbeeld airbnb op zoek naar een vakantie-adresje dat je direct van de particulier zelf kunt huren, kom je ook heel veel caravans en chalets tegen. Zowel in Nederland als in het buitenland op vakantieparken en campings. Het kan ook een goede investering zijn om  caravans of chalets te kopen voor plaatsing op een camping in Nederland of in het mooie Frankrijk of Italië. Zeker in de zomermaanden levert het een aardig bedrag op wanneer je je chalet of caravan verhuurt. Wist je dat je caravans en chalets ook helemaal op maat kan laten maken? Denk bijvoorbeeld aan centrale verwarming, een airco en een luxe keukenblok. Zo kan je zorgen voor nog meer (verhuur)waarde van je chalet of caravan. Neem voor voorbeelden en ideeën eens een kijkje op  stekelbos.nl

Caravans en chalets op maat

Werkplek

We werken steeds vaker thuis maar het is niet altijd zo gemakkelijk als je niet alleen thuis bent en afgeleid wordt. Of je wil heel graag een praktijk of kantoor aan huis maar je hebt er de ruimte niet voor. We hebben met diverse binnenkijkers al superleuke voorbeelden gezien. Zoals een architecte die een caravan in haar tuin plaatste en daar alle schetsen maakt en ook opdrachtgevers ontvangt. De caravan gaat ook mee naar beurzen waar deze weer als stand dient! De caravan is op maat aangepast. Het tafeltje en de bankjes zijn eruit gehaald en er is plaats gemaakt voor een grote tafel om te vergaderen en aan te werken. Een ander heel sfeervol voorbeeld was het chalet van een tekstschrijfster. Zij plaatste het chalet in haar tuin en richtte het in als een heel gezellig minihuisje met een bureau en zithoekje. Door al het hout is het een fijn plekje geworden om in alle rust te schrijven. Of wat dacht je van een caravan omgebouwd tot foodtruck? Kom maar op met al die festivals!

Tweede woning

Voor wie thuis weinig of geen buitenruimte heeft, is een tweede woning op een camping of park een goede optie. Elk weekend een beetje vakantiegevoel. Zo woon je door de week lekker in de stad met de winkels en je werk op loopafstand maar in het weekend zoek je de rust en natuur op. Zeker met kinderen is een ruime speelplek fijn. En het hebben van een eigen chalet of caravan heeft als voordeel dat je het helemaal zo kan inrichten als je zelf wil en je spullen niet steeds hoeft in te pakken. Naast een tweede woning voor jezelf kan het ook een ‘aanleunwoning’ zijn. Voor een ouder die je wil verzorgen of wanneer je vaak familie te logeren krijgt. Kortom, naast vakantie zijn er legio andere opties met caravans en chalets die een goed en wellicht goedkoper initiatief bieden dan een kantoor huren en een (tweede) huis bouwen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.