Stek Woon & Lifestyle Magazine
Het hele jaar genieten wij in onze tuin | Stek Magazine

Buiten kijken bij Jeffrey en Marieke: “Het hele jaar genieten wij in onze tuin!”

Jeffrey en Marieke wonen samen met dochter Fem (8) en zoon Cas (7) in een hoekwoning. Ze hebben voor het huis een prachtig uitzicht over de weilanden en achter een heerlijke tuin met fijne overkapping. We gaan even buiten kijken! Wandel je mee?

Meer groen

Het gezin woont sinds 2014 in deze woning. “De tuin is kleiner dan onze vorige tuin. Daar moesten we even aan wennen,” vertelt Marieke. “Er lagen overal tegels en een stuk bestond uit grind. Het grind en een gedeelte van de tegels hebben we eruit gehaald en er een stukje gras in gelegd. We wilden meer groen. Dat vonden we fijner voor de kinderen om te spelen.”

Bamboematten

“Verder stond aan de ene kant een schutting en aan de andere kant een hekwerk. Tegen het hekwerk hebben we zes jaar geleden meteen bamboematten geplaatst. Die hebben we dit jaar vernieuwd. De schutting hebben we een aantal weken geleden wit geverfd.”

Buiten kijken | Bamboematten | Stek Magazine

Tegen het hekwerk hebben we zes jaar geleden meteen bamboematten geplaatst. Die hebben we dit jaar vernieuwd. De schutting hebben we een aantal weken geleden wit geverfd.

Buiten kijken | Zwart wit hout | Stek Magazine

Van zwart naar wit

“De overkapping/tuinkamer was er al. Die was helemaal naar wens, omdat Jeffrey die toevallig zelf gemaakt had voor de vorige bewoners. Dus daar waren we heel blij mee.
Deze had alleen zwarte planken. Heel gaaf, maar na twee jaar vond ik dat het witte planken moesten worden. Dus de eiken balken hebben we zo gelaten en de andere planken wit geverfd. Jeffrey wilde er graag een houtkacheltje in. Dat hadden we snel geregeld. Het moest een knusse ruimte worden, die we niet alleen in de zomer maar ook in het voor- en najaar konden gebruiken. Dat is goed gelukt.”

Buiten kijken | Overkapping met witte muur | Stek Magazine

Buiten kijken inspiratie

Hoewel het huis en de tuin er heel stylish uitzien, heeft Marieke geen uitgesproken omschrijving voor hun woon- en tuinstijl. “Ik deed gewoon maar wat,” lacht Marieke. “Ik keek eigenlijk nooit naar interieurprogramma’s of -tijdschriften. Sinds kort deel ik wel mijn foto’s van binnen en buiten op Instagram. Het is erg leuk om anderen daarmee te inspireren en complimenten te ontvangen over mijn huis en tuin. Maar hoe ik mijn stijl zou noemen? Geen idee.”

Fan van hout

“Ik heb wel een bepaalde keuze voor materialen. Overal in ons huis en tuin zie je hout terug. Veel van die dingen heeft Jeffrey zelfgemaakt. Eikenhouten tafels, krukjes, wijnrekken, wandplanken. Ook zie je binnen en buiten jute en rotan terug in de stoelen, manden en een tafeltje.”

Buitenkijken | stenen muur | Stek Magazine
Buiten kijken | Overkapping met witte muur | Stek Magazine

Groen, zwart, grijs en wit

“In huis houd ik van groen. Niet alleen met planten, maar ook in de aankleding. Zo heb ik in de keuken een muur groen geverfd en staan in de woonkamer groene meubels. Samen met wit, donkergrijs en zwart zijn dat de kleuren die ik combineer met het hout. Buiten is dat anders. Net als in onze slaapkamer combineer ik daar het hout vooral met wit en hier en daar een tikkeltje zwart of grijs. Groen is er alleen van de planten. Wit is fris en rustig. Dat geeft ons echt een zomers gevoel.”

Overal zitjes

De achtertuin ligt op het zuidwesten. Marieke: “Onze tuin is niet groot, maar het fijne vind ik dat we verschillende leuke plekjes hebben. We hebben bewust geen grote tuinmeubelen of een set gekocht. Zo kan ik blijven veranderen en schuiven met de spulletjes en wordt het toch telkens net iets anders. De zon staat gedurende de dag op verschillende plekken. Dus we hebben altijd de keus om in of uit de zon te zitten. In de ochtend zitten we aan de voorkant onder de overkapping. ‘s Middags gaan we lekker de achtertuin in en ’s avonds zitten we in de tuinkamer bij het houtkacheltje.”

Buitenkijken | Overkapping met witte muur | Stek Magazine

In de ochtend zitten we aan de voorkant onder de overkapping. ‘s Middags gaan we lekker de achtertuin in en ’s avonds zitten we in de tuinkamer bij het houtkacheltje.

Buitenkijken Ibiza tuinstijl | Overkapping met witte muur | Stek Magazine

Ideale combinatie

Het stel vormt een ideale combinatie. Jeffrey is superhandig en maakt graag dingen zelf, terwijl Marieke een goede kijk heeft op kleur en interieur. Zo ontstond ook de inrichting van de tuinkamer. “Voor de tuinkamer hebben we eiken balken gebruikt. De planken zijn van Zweeds rabat,” licht Marieke toe. “De schutting is gewoon van vurenhout.”

Lekker bezig blijven

“We hebben alles wit geverfd met de kleur 9010, net als de kozijnen. Het kleine tafeltje met ijzeren poten is zelfgemaakt van een eiken boomstam die we nog over hadden. De ronde tafel heeft Jeffrey ook zelf gemaakt. Die wil ik opnieuw schuren en lakken. Deze kleur vind ik niet goed. Zo blijven we lekker bezig.”

Buitenkijken ronde eettafel | Stek Magazine

Leibomen en lavendel

Marieke houdt niet alleen van de kleur groen, maar zeker ook van echt groen. Marieke: “Voor de bamboematten staan twee leibomen: een snelgroeiende plataan. Erg blij mee, want deze zorgt voor privacy als hij helemaal groen is. Verder heb ik in de tuin altijd lavendel en een olijfboompje. Van beide eigenlijk te weinig naar mijn zin. Maar ik ben in deze tijd nog niet naar het tuincentrum geweest om meer te halen. Ook zijn er wat planten die normaal binnen staan. Op mooie dagen gaan die naar buiten.”

Tuin met schommelstoel en bamboematten | Tuininspiratie | Stek Magazine
Tuin met bamboematten | Tuininspiratie | Stek Magazine

Wensen

Tot slot zijn we heel benieuwd of de tuin zo helemaal af is. “Al vanaf het begin vind ik de bestrating niet mooi,” zegt Marieke. “Vooral in de tuinkamer zijn de tegels ook erg beschadigd. Ik wil daar graag houten planken. Voor nu heb ik bij Leen Bakker een groot jute vloerkleed van twee bij drie meter besteld. Zo bedekt het kleed de tegels en voelt het warm aan met blote voeten. Op het terras liggen dezelfde tegels. Die wil ik ook heel graag vervangen. Ach, je moet iets te wensen over houden toch?!”

Witte schutting | Tuininspiratie | Stek Magazine

Shop de tuinstijl van Marieke

Shop de tuinstijl van Marieke | Stek Magazine
 1. Vloerkleed Solis
  Naturel € 40 Kwantum
 2. Bijzettafel Sorento
  bamboe € 149,90 Loods5
 3. Stoel Sumatra
  zwart naturel € 75 Kwantum
 4. Schaal
  rond rattan € 44,95 Loods5
 5. Dutch Decor Sierkussen Viktor
  45×45 cm wit € 12,76 bol.com
 6. Bo-Camp Buiten Vloerkleed
  270×200 cm € 44,95 bol.com

Wil je Marieke volgen. Neem een kijkje op Instagram: home.pics.marieke

4 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.