Stek Woon & Lifestyle Magazine
Liefde voor groen

Binnenkijken: Liefde voor groen

Chantal woont met haar partner Frank en 12-jarige zoon Thimo in een prachtig huis. Al van jongs af aan is zij altijd bezig geweest met stylen. Eerst op het gebied van fashion, later kwam de interesse voor het interieur. Stek Magazine nam een kijkje in het huis waar de liefde voor de kleur groen overal terugkomt. Gluur je mee?

Het huis van Chantal en haar gezin staat in een nieuwbouwwijk waar 10 jaar geleden de eerste huizen werden opgeleverd. Chantal: “Begin 2014 wilden we graag van ons huurhuis over naar een koophuis. We hadden jaren eerder al eens informatie opgevraagd over het nieuwbouwproject, maar de prijs lag toen voor ons te hoog. Toch hebben we de wijk altijd prachtig gevonden en in ons achterhoofd gehouden. Toen onze verhuisplannen serieus werden, zijn we meteen weer in deze wijk gaan kijken. Na een paar bezichtigingen hebben we een bod uitgebracht en dat werd geaccepteerd. Geweldig! Toen begon het plannen van de verbouwing.”

Passie voor interieur

Bij de eerste bezichtiging was voor Chantal en Frank direct duidelijk dat de benedenverdieping moest worden gestript: de vloeren, het toilet, de deuren, deurkozijnen en de keuken. Alles ging eruit. Daarnaast moesten alle muren en plafonds boven en beneden glad gestuct worden. Al met al een behoorlijke verbouwing.

“Ik ben van jongs af aan altijd al bezig geweest met styling”, vertelt Chantal. “In mijn tienerjaren vooral met kleding, later ging ik mij ook interesseren in interieur. Er werd mij regelmatig verteld dat ik er ‘feeling’ voor had. Ik heb altijd veel geschilderd en getekend. Door gewrichtsproblemen ging dit helaas niet goed meer, dus moest ik mijn creativiteit ergens anders in kwijt. Na de koop van ons huidige huis heb ik mij dus vol overgave op het interieur gestort. Dit vond ik zo leuk en ontspannend om te doen, dat ik ruim een jaar geleden besloot om een Instagram-account aan te maken. Wat begon als een leuke bezigheid, groeide uit tot een grote passie.”

Aangetrokken door groen

Bij een grote verbouwing moeten heel wat keuzes worden gemaakt. Welke materialen gebruik je? Welke stijl kies je? Heb je een bepaalde kleur die terug moet komen? Allemaal keuzes… “Dat viel mij best zwaar. Ik ben een echte weegschaal en vind het erg moeilijk om knopen door te hakken. Ook was ik nog erg zoekende naar mijn stijl. In ons vorige huis was het veel landelijk, wat goed in dat huis paste. Maar wij waren daar beiden wel op uitgekeken. Ik heb in die tijd veel aan pinterest gehad. Ik ging moodboards maken en al snel viel het mij op dat ik vaak naar industrieel en stoer neigde. Ook werd ik elke keer weer aangetrokken tot plaatjes met een olijf grijs/groene muur. Die moest er dus absoluut komen.”

Oud en nieuw

In oktober kreeg het gezin de sleutel van hun nieuwe huis en eind december konden ze verhuizen. “In het begin gingen veel van onze oude meubels mee over, maar die hebben we later stuk voor stuk vervangen. Van onze oude meubels is alleen het eettafelblad nog overgebleven. Mijn eerste aankoop voor het huis waren de salontafels van By Boo en die zijn een beetje de leidraad geworden voor de rest van de inrichting.”

Geen gaten

Chantal vindt het lastig om haar woonstijl samen te vatten in één stijl. “Ik ben uitgegaan van een lichte basis en heb dit aangevuld met stoere, vintage en industriële elementen.” We volgen Chantal met veel plezier op Instagram en regelmatig is er weer iets veranderd. “Wekelijks verschuif of verander ik wel iets in huis. Vaak zijn dit kleine hoekjes en accessoires. Denk aan een mand, een vaas, een tafeltje of kussens/plaid. Zo heb ik afgelopen weken een ander kleed bij de bank neergelegd, het hoofdbord van het bed vervangen en nieuwe hoekjes gemaakt. Dit heeft ook een beetje met de wisselingen van de seizoenen te maken: lichte spullen eruit en donkere erin voor meer winterse warmte. Grote meubelen komen bij ons weinig van hun plek. We kunnen door de vorm van ons huis lastig de opstelling veranderen. En die behoefte heb ik gelukkig ook niet zo. Ik ben tevreden met hoe het nu staat.”

“Het is voor Frank vaak een verrassing als hij thuis komt of alles nog hetzelfde staat,” lacht Chantal. “Zolang ik maar geen schade maak aan de muren, vindt hij alles wel prima. Er mogen dus absoluut geen gaten geboord worden, wat ik ook wel begrijp. Ik ben snel iets zat op een bepaalde plek, en als je dan overal gaten in je glad gestucte muren hebt is dat niet heel erg mooi.”

Cosy feeling

“In het begin had Frank wel wat moeite met mijn vachtjes. Maar nu ze eenmaal in huis liggen vindt hij het toch wel weer gezellig. Ik ben gek op wat stoerdere materialen als hout, beton, metaal en leer. Omdat dit al snel te koel wordt, probeer ik dit te combineren met vachtjes, kussens, kleden en plaids. Voor extra sfeer en warmte heb ik veel planten toegevoegd aan ons interieur. Deze vind je door het hele huis terug.”

Woondromen

In elke kamer en in elk hoekje van Chantal’s huis is wel iets te zien. We zijn benieuwd wat haar lievelingsmeubel is. “Favoriet in ons huis is absoluut de oude werkbank. Die vinden we allebei prachtig en zouden we niet snel weg doen. Ook heb ik een zwak voor oude familiefoto’s. Ik hou van die vintage look en ze krijgen altijd een mooi plekje in ons huis. We hebben nog zoveel dromen en wensen voor dit huis. Het hoogst op de lijst staat toch wel een traprenovatie. Onze trap hebben we tijdens de verbouwing wit laten spuiten. Mooi, maar absoluut niet praktisch. Hij is van vurenhout waardoor hij erg zacht is en makkelijk krassen en deuken oploopt. Ik vind zo’n betonlook of lederen trap erg mooi. Ook staat de vloer van de bovenverdieping hoog op de wensenlijst. Er ligt nu nog van dat lelijke laminaat van de vorige bewoners, ik zou hier graag iets van een betonlook vloer willen hebben. Ach en dan hebben we de badkamer nog die vervangen moet worden en de overkapping in de tuin waar ik van droom. Genoeg wensen en dromen dus!”

Op de shoppinglist

En qua interieur? Met zo’n mooie inrichting is er vast weinig te wensen over? “Als ik toch iets moet kiezen, zet ik de eettafel op de shoppinglist. Ik zou graag eens een ronde tafel hebben. Gewoon om af te wisselen. Onze huidige tafel is prachtig en zou ik ook niet snel wegdoen. Maar zo nu en dan eens afwisselen lijkt mij wel mooi. Ik twijfel alleen nog teveel. Ik moet dat eerst zien in ons huis en dat gaat vrij lastig met grote meubels. Als ik het toch niet mooi vind zit ik straks met een dure tafel opgescheept. Voor buiten willen we nog graag een vuurtafel aanschaffen.”

Favoriete winkeltjes

Chantal woont redelijk dicht bij Antwerpen waar zij regelmatig shopt. “Mijn accessoires en meubelen haal ik eigenlijk overal wel vandaan, maar het meest gelukkig maak je mij met de antiekbuurt in Antwerpen. Hier hebben wij ook onze bank gekocht en verschillende woonaccessoires. Alleen de grote oude winkelpanden zijn al een kijkje waard. Voor de rest kom ik graag bij Loods 5 en Het Kabinet. Maar de meeste aankopen komen bij ons toch wel van Marktplaats. Hier kun je zoveel mooie dingen vinden voor relatief
weinig geld.”

Keuzes, keuzes, keuzes

Alles is zo smaakvol op elkaar afgestemd. Of Chantal spijt heeft van een aankoop? “Echte interieurblunders heb ik gelukkig nog nooit gemaakt. Ik ben geen impuls-aankoper en koop alleen iets als ik zeker weet dat ik het kwijt kan en het bij mijn woonstijl past. Wel hebben we in dit huis keuzes gemaakt die we nu niet meer zouden maken. De vloer is er daar één van. We hebben gekozen voor een massief eiken vloer die we één keer wit hebben laten wassen. Helaas vergeelt hij veel te snel en hadden we hem veel grijzer willen hebben. Achteraf hadden we hem moeten laten roken of een extra wassing moeten geven. Dit kunnen we in de toekomst wel oplossen, maar dat is nu nog niet aan de orde. Eerst maar eens andere wensen op onze lijst waar proberen te maken.”

Wil je Chantal volgen en meer van haar huis te zien? Neem dan een kijkje op haar instagram account: wonen_bij_chantal

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.