Stek Woon & Lifestyle Magazine
thumb DSC

Binnenkijken bij Wendy: Scandinavisch meets industrieel

Voor de woonmaandeditie mochten we onze cover fotograferen bij Wendy van Bree. Zij woont in Gouda samen met de uiterst fotogenieke hond Beer. We spotten haar prachtige huis op Instagram en waren meteen verliefd op haar cognac-kleurige Chesterfield bank. Met een lading vol planten, meubels en accessoires toverden we haar woonkamer tijdelijk even om voor het gewenste coverbeeld. Maar haar huis is natuurlijk al prachtig ingericht en helemaal in balans. Daarom vonden we het leuk dat ook te laten zien en we stelden Wendy meteen een paar vragen over wat zij allemaal doet.

thumb_DSC03360_1024

Deze keer staat Wendy niet zelf achter de camera maar kijkt mee hoe Sourya Hassan van Bintihome de cover schiet.

thumb_IMG_0608_1024

De stoere hond Beer plofte meteen neer op het kleed.

Je bent zelf ook fotografe. Hoe ben je daar mee begonnen?

“Qua opleiding ben ik eigenlijk Interieurarchitecte. Ik heb Interieurarchitectuur aan de kunstacademie in Rotterdam gestudeerd, waar ik ook het vak fotografie volgde. Toen ik eenmaal klaar was met school wist ik zeker dat mijn hart bij de fotografie ligt en minder bij architectuur. Ik sprong in het diepe en startte vrij snel mijn eigen zaak. Inmiddels zijn we alweer 8 jaar verder en gaat het ontzettend goed in de fotografie! Het interieurdeel doe ik dan ook echt alleen nog thuis 🙂 Ik ben gespecialiseerd in bruidsfotografie, dat is echt mijn passie. In deze tak van fotografie kan ik al mijn creativiteit kwijt!”

thumb_DSC03319_1024

Wat maakt jouw fotografiestijl bijzonder?

“Ik denk dat ik een vrij opvallende en eigenzinnige stijl heb in de bruidsfotografie, en tsja, eigenlijk ook in de andere soorten fotografie die ik doe. Ik fotografeer creatief, maar vooral écht. Vooral ongedwongen, soms met een fijne knipoog en een vleugje humor, maar echt op een journalistieke wijze. Ik registreer zoals het gaat en probeer ook echt een verhaal te vertellen met de foto’s die ik maak. Emotie in een foto vind ik zo belangrijk, dit maakt een foto pas echt. Op bruidsboek.nl hoop ik dat je dit ook terug kan zien in de foto’s!”

Wat is je leukste reportage?

“Ik heb alleen maar leuke reportages haha! In de bruidsfotografie is werkelijk elke bruiloft weer anders en uniek! Het is elke keer weer een enorme eer als je gevraagd wordt om voor de herinnering van een bruiloft te zorgen. Ik kom op zoveel verschillende plekken en ontmoet altijd veel mensen. Ik doe ook regelmatig (pers)fotografie op evenementen en dat zijn ook altijd erg leuke dingen om mee te maken! En stiekem is het natuurlijk toch altijd leuk als er weer een BN’er voor je lens staat, ik heb er al een heleboel mogen fotograferen!”

thumb_DSC03374_1024

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

“Mijn woonstijl omschrijven vind ik erg lastig! Zoals met alles bij mij is het niet echt één stijl. Als je het dan toch moet samenvoegen is het Scandinavisch met een vleugje industrieel. Het vele wit en het lichte hout maken het echt Scandinavisch. Zo heb ik een witte vloer en maak ik gebruik van pallets. Ik heb een eettafel met een onderstel van pallets en boven onder de houten kapconstructie een gaaf bed van pallets! Ik vind de stijl erg goed matchen met het huis zelf. Ik woon in een rijksmonument uit ca. 1725, midden op de markt van Gouda. De oude houten balken zijn door de hele woning te zien, en deze steken erg fijn af tegen de witte muren en witte vloer! Het industriële zit hem iets meer in de details. Zo heb ik een echt oude vintage racefiets tegen mijn muur staan, wit geverfd met een cognac leren zadel. Hier en daar komt zwart staal terug in mijn huis, wat een beetje voor wat stoers zorgt. Scandinavian meets Industrial zeg maar!”

thumb_DSC03387_1024

De bank is lekker opvallend. Vanwaar deze keuze?

“De Chesterfield bank is zeker opvallend! Toen ik ‘m zag was ik instantly verliefd. Ik woonde pas net in deze woning en ik had het gevoel dat er echt iets miste, iets wat sfeer zou brengen. Ik had al een cognac-kleurige leren poef staan en ik vond deze kleur heel goed matchen bij het wit en het hout. En toen kwam ik ‘hem’ tegen. Mijn droombank. Die was van mij! De bank heb ik ook nog eens voor een mooi prijsje op de kop getikt! Omdat de plafonds zo hoog zijn hier (3.60 m.) kan de ruimte zo’n opvallende bank ook goed hebben.”

thumb_DSC03381_1024
thumb_IMG_0605_1024
thumb_IMG_0614_1024

Wat wil je nog veranderen in huis of is het perfect zo?

“Het enige grotere projectje wat ik echt nog moet doen is de trap naar de tweede verdieping. Ik wil de kopse kantjes van de traptredes helemaal verfvrij maken (er zit licht hout onder de verf) en de rest wit verven. Simpel zou je zeggen, maar ik moet er toch nog steeds aan beginnen.”

thumb_DSC03326_1024
thumb_DSC03384_1024

Je maakt ook veel zelf. Is dat echt een hobby of ga je daar meer mee doen?

“Omdat ik Interieurarchitectuur heb gestudeerd en dat toch stiekem nog steeds in mijn bloed zit, vind ik het heerlijk er als hobby mee bezig te zijn. Ik maak veel lampen en meubeltjes van oude ’troep’ wat ik overal en nergens vandaan haal. Dit begon met een industriële staande lamp op een houten onderstel, ooit had ik zo’n lamp in een meubelwinkel gezien waarna ik bedacht dat ik dat ook heus zelf wel kon maken. Zo kwam de eerste industriële lamp en al snel volgden er meer. Toen op een gegeven moment mijn woning vol stond met lampen ben ik ook wat lampen en spulletjes gaan verkopen. Leuk als hobby, maar mijn hart ligt toch echt in de fotografie!”

thumb_IMG_0599_1024

Grootste droom?

“Mijn grootste droom is nou net juist een paar maanden terug uitgekomen! Ik heb jaren gedroomd om in een heel oud huis te mogen wonen waar je in het raam kan zitten en waar je de houten balkenconstructie nog ziet. Die twee wensen kwamen samen in het huis wat op eerste Kerstdag vorig jaar zomaar ineens op mijn pad kwam. Dat was mijn droom, preciés mijn droom! En nu woon ik er gewoon! Ik geniet elke dag meer hier en heb nog steeds het gevoel dat ik op een hele lange citytrip ben nu ik hier zo midden in het centrum woon!”

Heb je trouwplannen of ben je op zoek naar een bijzondere fotoshoot? Neem eens kijkje op de website van Wendy bruidsboek.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.