Stek Woon & Lifestyle Magazine
Binnenkijken bij interieur fanaat Miranda

Binnenkijken bij Miranda: “Interieur en styling is mijn passie!”

Als klein meisje was Miranda al gek op ‘schuiven’ met meubels in haar kamer. De passie voor interieur en styling is met de jaren alleen maar groter geworden. Ze staat er mee op en gaat er mee naar bed. Na tal van verhuizingen woont ze nu samen met haar man en zes kinderen in een prachtig verbouwd herenhuis. Miranda’s signature is duidelijk herkenbaar. Ze neemt ons mee voor een Grand Tour!

Interieur en styling is mijn passie | Stek Magazine

24 uur interieur

Het gezin van Miranda bestaat uit zes kinderen: drie jongens en drie meisjes. De oudste is inmiddels 23 en woont samen. Fynn is met zijn 1,5 jaar de jongste. Miranda heeft altijd graag een groot gezin gewild en alsof dat nog niet druk genoeg was, bleek verhuizen ook een grote passie. Miranda en haar gezin verhuisden ongeveer elke vier à vijf jaar. “Na een paar jaar begint het gewoon te kriebelen”, lacht Miranda. “Dan wil ik weer een ander huis en een andere plek. Natuurlijk ook rekening houdend met ons gezin. En ik vind het heerlijk om steeds opnieuw te beginnen en de styling en interieur te bedenken. Moodboards maken, behang uitzoeken, alle kamers stylen en zorgen dat het weer perfect matcht. Ik word daar gewoon heel erg blij van. Als klein meisje had ik dat al: ik wist precies welke kleuren ik op mijn kamer wilde en kon eindeloos opnieuw inrichten. 

Interieur en styling is mijn passie | Stek Magazine
Interieur en styling | Stek Magazine

Dat heb ik van mijn moeder, zij was ook altijd aan het schuiven met de meubels. Verhuizen vind ik dus alleen maar leuk. En als je zo vaak een nieuw huis inricht dan sta je er mee op en ga je er mee slapen. Bezig zijn met het interieur en styling is gewoon het allerleukste wat er is! Het verbaasde dan ook niemand dat ik de opleiding tot binnenhuisarchitect ben gaan doen. Iedereen zegt ‘dat ben jij gewoon’. Ik maak met heel veel plezier alle opdrachten en ik ga er helemaal voor. Ik heb me inmiddels ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben bezig met mijn eigen website. Eigenlijk vind ik alle facetten van het vak leuk dus ik hoop veel mensen in de toekomst te inspireren en helpen met het indelen en inrichten van hun huis. Maar ik vind ook stylingopdrachten heel tof om te doen.” We gaan vast nog een hoop van Miranda horen en zien in de toekomst.

Interieur en styling is mijn passie | Stek Magazine

Na een paar jaar begint het gewoon te kriebelen. Dan wil ik weer een ander huis en een andere plek. 

"Interieur en styling is mijn passie" | Stek Magazine

Groot herenhuis

Miranda komt uit Rotterdam. Met een gezin is het wonen in een dorp natuurlijk ook fijn dus woonden zij hiervoor met veel plezier in Hendrik Ido Ambacht. Vooral de grote tuin was heerlijk. Maar het stadsleven bleef toch trekken. En met een flinke dosis ervaring met het inrichten van alle vorige huizen, kwam een nieuwe uitdaging op het pad van het grote gezin: een groot herenhuis dat in gebruik was als kantoorpand. Door alle vloerbedekking, bureau’s en systeemplafonds heen zag Miranda meteen haar droomhuis voor zich. Miranda: “In februari 2018 zijn we gaan kijken en hebben daarna de kinderen meegenomen. De twee oudste jongens ‘claimden’ meteen de bovenste verdieping. Iedereen was al bezig met haar/zijn plekje. Dan weet je gewoon dat het goed zit! De basis hebben we samen met een architect gemaakt en ik kon natuurlijk helemaal los met eigen ideeën. Alles moest worden aangepakt, er was geen keuken en badkamer. Dus ik kon heerlijk mijn gang gaan om alles te bedenken!”

"Interieur en styling is mijn passie" | Stek Magazine
Zwarte keuken | Stek Magazine

Verbouwen op vakantie

Het grote herenhuis had jarenlang dienst gedaan als kantoorpand. Om er een optimale gezinswoning van te maken, besloten Miranda en haar man om de benedenverdieping uit te bouwen en zo hun droomkeuken te realiseren. Miranda: “Toen we in het huis gingen wonen was ik net bevallen van Fynn en de zomervakantie stond voor de deur. Habro Bouw heeft de uitbouw helemaal uitgevoerd. Wat zijn die mensen geweldig! Ze hebben ons  gewoon op vakantie gestuurd en zijn begonnen met al het werk. Vanaf ons vakantieadres hebben we de verbouwing gevolgd. Ik had alle vertrouwen dat het goed zou komen. Natuurlijk is het wel even spannend als je na je vakantie de straat inrijdt en je het resultaat gaat zien… Wat een ruimte en licht! Precies zo uitgevoerd als we het afgesproken hadden en hoe lekker is het om zo van vakantie terug te komen!”

Interieur en styling | Stek Magazine
Binnenkijken | Scandinavische woonstijl | Stek Magazine

Personal touch

Om de uitbouw te realiseren zijn draagmuren verwijderd en werden er een aantal flinke balken in het plafond geplaatst. Miranda: “Ik heb toen bedacht om die balken zwart te verven. Het geeft een industriële touch aan de ruimte. En het matcht perfect met de rest van de benedenverdieping. Vroeger waren er ensuite deuren maar die zijn, samen met nog heel veel authentieke details, in de loop der jaren helaas verdwenen. Ik vind het belangrijk om een oud pand met liefde te benaderen en juist die sfeer en elementen weer terug te geven die het pand karakteriseren. Door middel van kasten aan beide kanten en zwarte stalen openslaande deuren en grote ramen hebben we het ensuite gedeelte teruggebracht. Maar dan in een modern jasje.”

Binnenkijken | Scandinavische woonstijl | Stek Magazine
"Interieur en styling is mijn passie" | Stek Magazine
"Interieur en styling is mijn passie" | Stek Magazine

“Ook tussen de hal en de eetkamer hebben we zwarte stalen kozijnen geplaatst. Zo krijg je in beide ruimtes een fijne lichtinval. In de hal heb ik een klein stukje van het strakke stucwerk onbewerkt gelaten. Je ziet daar het oorspronkelijke schoon metselwerk. Elke keer als ik door de gang loop zie je de oudheid van het pand. En dat vind ik echt prachtig!”

Smaakvolle details

In haar vorige huizen koos Miranda altijd voor een witte keuken. En dat had ze bijna weer gedaan… “Mijn dochter zei ‘Doe eens wat anders, mama!’, lacht Miranda. “Het werd een grote zwarte keukenwand met een mooi kookeiland. Het zwart geeft een mooi contrast met de witte muren en matcht perfect met de zwarte industriële balken en stalen deuren. Ik ben er echt super blij mee!” De oude vloerbedekking maakte plaats voor een prachtige houten visgraatvloer. Miranda: “Gelegd met een mooie zwarte lijst eromheen. Iets meer werk maar ik doe geen concessies voor mooie details. Zo had ik het vooraf bedacht en dan moet het ook zo uitgevoerd worden!”

Binnenkijken | Scandinavische woonstijl | Stek Magazine
"Interieur en styling is mijn passie" | Stek Magazine
"Interieur en styling is mijn passie" | Stek Magazine
Badkamerstijlen | Stek Magazine
Badkamer met zwarte accessoires | Stek Magazine

Interieur en styling verzameling

Miranda pakt een grote stapel plakboeken met moodboards uit de kast. Samen bladeren we door jarenlange inspiratie. “Ik heb niet echt één woonstijl”, zegt Miranda nadenkend. “Door de jaren heen verandert het wel een beetje maar eigenlijk komt er ook altijd wel weer iets terug. Zo komt de kast in de woonkamer nog uit het vorige huis, hier valt hij wel wat minder op. Ik vind het leuk om stijlen met elkaar te mixen. Als ik iets leuks zie in een woonblad of waar dan ook, dan knip ik het uit en bewaar ik het. Het is heerlijk om al die plaatjes te verzamelen en te gebruiken voor alle ruimtes in dit huis.” We nemen een kijkje op de eerste en tweede verdieping waar de slaapkamers en badkamers zich bevinden.

"Interieur en styling is mijn passie" | Stek Magazine
Interieur en styling | Stek Magazine

Boys only

De twee oudste zonen hebben hun eigen boysroom op zolder. Miranda: “In het vorige huis hadden de oudste jongens ieder een eigen kamer. Ze sleepten met hun dekbed en matras zodat ze toch samen konden slapen. De zolder in dit huis werd helemaal hun domein met hun bedden vlak naast elkaar. Precies zoals ze het zelf willen!”

Boysroom | Stek Magazine
Boysroom | Stek Magazine

Reislustig

De oudste dochter woont inmiddels samen en de jongste zoekt graag het avontuur op. “Mijn middelste dochter reist veel”, vertelt Miranda. “Het past gewoon bij haar. Ik zeg altijd: ‘Ga maar!’. En als ze dan weer thuis is, is dit helemaal haar plekje.”

Slaapkamer zwart en wit | Stek Magazine

Sweet & stoer

De Benjamin in huis heeft een stoere kamer op de eerste verdieping. Lekker dicht in de buurt bij de slaapkamer van papa en mama. Een rustige basis met veel zwart en wit met als leuk detail de grote open kastenwand voor boekjes en speelgoed. Miranda: “Fynn kan hier lekker slapen en spelen.”

Kinderkamer stoer jongen | Stek Magazine

De Benjamin in huis heeft een stoere kamer op de eerste verdieping. Een rustige basis met veel zwart en wit met als leuk detail de grote open kastenwand voor boekjes en speelgoed. 

Liefde voor lampen

Het herenhuis van Miranda is een bron van inspiratie voor elke ruimte in huis. Maar als je op zoek bent naar die ene fantastische lamp dan kun je bij deze binnenkijker je hart ophalen. Overal hangen geweldige lampen. Allemaal anders maar allemaal perfect gekozen voor de ruimte. Miranda: “De lampjes boven de bar in de keuken komen weer uit het vorige huis. De grote houtkleurige lamp in onze slaapkamer komt van IKEA. In de gang boven hangen lampen van Mi Casa en boven het bad hangt een ‘groepje’ designlampen. Licht doet heel veel met een ruimte. Ik vind het een sport om op zoek te gaan naar de perfecte lamp. De grote lampen aan een dik touw passen helemaal in de sfeer van het pand en de ruwe houten balken. Alhoewel de zoektocht naar de lampen wel iets eenvoudiger was dan het weer ‘blank’ maken van de balken… Het is het resultaat dat telt!” En dat geldt zeker voor deze prachtige binnenkijker!

Verlichting | Hanglampen | Stek Magazine
"Interieur en styling is mijn passie" | Stek Magazine
"Interieur en styling is mijn passie" | Stek Magazine
"Interieur en styling is mijn passie" | Stek Magazine

We blijven Miranda volgen en zijn heel benieuwd naar haar eerste project als binnenhuisarchitect. Eén ding weten we zeker: het wordt een project vol passie voor interieur en styling waar we de stijlvolle signature van Miranda in terug zullen zien!”

Glas in lood ramen | Hanglampen | Stek Magazine
Hal | Stek Magazine

Wil je Miranda volgen? Neem een kijkje op haar instagram-account: mirandadriehuizen Voor meer interieur en styling inspiratie binnenkijkers

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.