Stek Woon & Lifestyle Magazine

De beste woontrends? Je eigen smaak!

Interieurstyliste en blogger Rowena verandert haar interieur regelmatig. Ze zit altijd vol nieuwe ideeën. Haar stijl is niet echt in een hokje te plaatsen. Van klassiek, landelijk tot industrieel vintage met als resultaat een eclectisch geheel. In deze editie van Stek Magazine geeft ze een uitgebreide kijk in haar woning en deelt ze tips voor het toepassen van woontrends in je eigen smaak.

Inspiratie en tips via Instagram

Als moeder van vier kinderen is Rowena altijd druk in de weer. De tijd die ze over heeft, besteedt ze aan haar grote passie: interieur. Zowel dat van haarzelf als van anderen. Na een webshop in Brocante meubelen en een eigen showroom, begon zij in juli 2015 met het blog House-Proud. Rowena: “Ik bleef tweedehandsspullen opknappen en verkopen, maar ik wilde vooral graag tips en inspiratie delen vanuit mijn eigen interieur. Vanaf dat moment ben ik actief op Instagram. Het is een geweldige bron voor inspiratie voor interieurliefhebbers. En voor mij ideaal om foto’s van het huis te delen.” House-proud explodeerde als een bom. “Inmiddels zit ik op bijna 25.000 volgers die ik in 11 maanden tijd heb bereikt. Zo leuk!”

DSC05794 DSC05742 DSC05747

Licht huis

Het huis van Rowena en haar familie bestaat uit twee verdiepingen. Op de benedenverdieping bevindt zich een ruime woonkamer met een semi-open keuken. Door twee kleine kasten tegen elkaar te plaatsen, ontstond een creatieve roomdivider tussen de keuken en woonkamer. Rowena: “Dit huis stond 11 jaar geleden te koop in een zeer gewilde kindvriendelijke wijk in mijn geboortestad Breda. We vielen bij de bezichtiging meteen voor de hoeveelheid licht in huis en de tuin op het zuiden. Aan het huis kun je van alles veranderen, maar aan de locatie niet. Dit huis leek ons dus de ideale plek om te starten, mede doordat we toen nog geen kinderen hadden. Inmiddels wonen we er al 10 jaar en nu zelfs met vier kinderen, haha. Het is krap, maar door een slimme indeling en multifunctionele (opberg-)meubelen kun je ook in een klein huis goed leven.”

DSC05782 DSC05778 DSC05774

Persoonlijke smaak

Net als de rest van het huis, is Rowena’s inrichting van de woonkamer een unieke mix van oud en nieuw. Tegen de muur staat een prachtige oude kist met een verzameling aandenkens. Rowena noemt het haar ‘minimuseum’. “De kuifkast in de woonkamer is mijn favoriete meubelstuk. Daar was ik op slag verliefd op toen ik hem 9 jaar terug zag staan in de showroom van Beter Meubel. Ik heb de kast in dezelfde kleur geschilderd als de muur. Hoewel ik nooit zo’n moeite heb om spullen weg te doen en regelmatig weer iets nieuws – of ouds – in huis haal, zal ik deze kast niet snel wegdoen. Dat heb ik ook met de antieke slaapkamerkast en kaptafelspiegel. Ze zijn mooi, oud en ik heb ze met liefde uitgezocht.”

DSC05758 DSC05764

Verschillende stijlen, één geheel

Rowena houdt ervan om regelmatig dingen te veranderen. “We hebben heel veel veranderd aan het huis, eigenlijk alle ruimtes, maar nooit grote verbouwingen gedaan. Toch is een wereld van verschil als je de foto’s bekijkt van hoe het huis eruit zag voor we het kochten. Met kleine ingrepen, veranderingen en accessoires geef je een huis een totaal andere look. En het leuke is: dat kun je helemaal doen hoe je het zelf wilt. Vintage, modern, industrieel… of alles door elkaar. Daar hoef je bij de inrichting echt niet bang voor te zijn. Zelf vind ik het ook ontzettend leuk om verschillende stijlen te combineren, maar er toch één geheel van te maken. Bijvoorbeeld door kleuren en/of materialen op elkaar af te stemmen.”

Grootste droom

De bovenverdieping van het huis bestaat uit drie slaapkamers en een badkamer. De kamer van de jongens is lekker stoer en de meiden delen een echte meidenkamer. Alle kamers zijn met smaak ingericht en hebben hun eigen uitstraling. “Mijn grootste wens is om ooit in een groot huis te wonen met een eigen kamer voor alle kids. Voorlopig zit dat er niet in, maar ik blijf dromen.”

DSC05797 DSC05801 DSC05805

Waar is de beste inspiratie te vinden?

We zijn benieuwd waar volgens Rowena de beste wooninspiratie te vinden is. “Via Instagram, Pinterest, op straat, in restaurants… Eigenlijk kun je overal ideeën opdoen voor een interieur dat bij je past, maar dan moet je er wel bewust naar kijken. Sla dus afbeeldingen op, maak foto’s, onthoud dingen die je mooi vindt. Zelf sla ik ideeën op in mijn hoofd en enige tijd later komt er dan opeens iets uit. Ook het interieur van andere mensen is een grote inspiratiebron. Daarom deel ik ook zo graag foto’s van mijn eigen huis met anderen. Zelf zou ik graag eens binnenkijken bij interieurontwerper James van der Velden. Ik heb delen van zijn huis al een paar keer op televisie gezien, maar ik ben heel benieuwd hoe het echt is. Zijn industriële stijl vind ik zo tof!”

Wil je Rowena volgen en steeds weer trendy interieur-inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op haar blog: www.house-proud.nl 

2 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.