Stek Woon & Lifestyle Magazine
Badkamer stijlvol inrichten

Badkamer stijlvol inrichten

In elke editie van Stek Magazine kun je een column lezen. Elke columnist(e) geeft de ‘pen’ weer door aan een andere interieurfanaat. In de vierde editie van 2017 schreef Lydia Broos een heel leuke column over haar badkamer die zij stijlvol heeft ingericht. Lees je mee?

Stijlvol badderen

De tijd dat de badkamer alleen werd gebruikt om even te wassen is voorbij. Gelukkig. Voor mij is de badkamer namelijk een volwaardige leefruimte om heerlijk te ontspannen en genieten. Na een lange werkweek laat ik het bad vollopen en doe ik even helemaal niets. Oh wat kan ik uitkijken naar dit moment. Mede daarom vind ik een juiste sfeer en een passende indeling van de badkamer belangrijk. Best lastig, kwam ik achter.

Twee jaar geleden stond ik voor de ingewikkelde taak om mijn nieuwe badkamer in te richten. Ik droomde altijd van een grote ruimte met douche en bad. Echt dat hotelgevoel. Je bed uit rollen en hóp… het bad in plenzen. Luxe, warmte, stijl, een handige indeling: het waren allemaal puntjes op mijn wensenlijst. Natuurlijk deel ik graag wat tips hoe ik uiteindelijk mijn badkamer heb ingericht.

Zoveel mogelijk laden

Na enige zoektochten, koos ik voor een badmeubel op maat. Strak van wand tot wand zodat geen hoekje onbenut bleef. Door het meubel zwevend te maken, ontstond een ruimtelijke werking. Wat ik verder leerde: kies zoveel mogelijk voor laden. Je houdt de badkamer daarmee lekker opgeruimd en in de laden blijft alles overzichtelijk.

Warmte en levendigheid

De badkamer krijgt een warme uitstraling door het gebruik van natuurlijke materialen in combinatie met fijne kleuren. Ik koos voor het donkere en lichte taupe. Het witte sanitair geeft zo een mooi contrast en krijgt een luxe uitstraling. Ik heb gekozen voor zachte vergrijsde tinten die dicht bij elkaar liggen, ton sur ton heet dit. De ruimte oogt hierdoor nog groter en straalt rust uit. Door te spelen met een spannende combinatie van verschillende tegelmaten en een deel mozaïek zie je de badkamer levendig worden.

Wasmand die gezien mag worden

Een laatste tip die ik zelf ook heb gebruikt bij het stylen van mijn badkamer: kies voor eenvoudige accessoires van hoge kwaliteit. Dikke, extra zachte handdoeken, mooi vormgegeven verzorgingsproducten en een wasmand die gezien mag worden. Deze stijlvolle variant in mintgroen met kurken deksel maakt mijn plaatje compleet. Zo wordt niet alleen douchen en badderen leuk, maar zélfs het doen van de was!

Over Lydia

Lydia is de oprichtster van B Leef interieur & ontwerp en staat voor optimaal advies, originele indelingen en creatieve en onconventionele oplossingen. Lydia’s doel is om van jouw huis een belevenis te maken, waarin geleegd mag worden! Op Instagram geeft een een kijkje bij haar thuis @b_leef

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.