Stek Woon & Lifestyle Magazine
3 voordelen van solar tuinverlichting

3 voordelen van solar tuinverlichting

In de winter denk je misschien niet direct aan de verlichting op zonne-energie in de tuin. Toch loont het de moeite en kan je er nu al veel plezier van hebben. Hoe? We zetten 3 voordelen van solar tuinverlichting voor je op een rijtje.

Elke avond sfeer

Ook in de winter kan je genieten van de voordelen van solar tuinverlichting. Het belangrijkste is dat het zonnepaneel van je lamp of lichtsnoer veel licht krijgt. Een leuk weetje is dat bijvoorbeeld zonnepanelen in de koude maanden al 30% energie opwekken van de jaarlijkse energieopbrengst. Dat geldt ook voor verlichting. Je hebt niet direct zon nodig om ze goed op te laden. En het leuke daarvan is, dat je verlichting elke avond vanzelf aangaat als het donker wordt. Zo heb je, ook als het sneeuwt, een sfeervolle tuin.

Milieubewuste keuze

We weten het allemaal, we moeten zuinig(er) zijn op onze aarde. De term duurzaamheid gebruiken we te pas en te onpas. Het begint al met kleine dingen zoals verlichting. Niet alleen binnen kun je al je lampen vervangen door led-lampen maar dat geldt natuurlijk net zo goed voor buiten. En wie helemaal milieubewust bezig wil zijn en lekker wil besparen op de energierekening, kiest voor de voordelen van solar tuinverlichting Een eenmalige investering, die in prijs niet veel verschilt dan normale verlichting, maar waar je heel veel voordeel van hebt.

Voordelen van solar tuinverlichting | Stek Magazine

Overal tuinverlichting

Naast de twee genoemde voordelen van solar tuinverlichting is er nog een belangrijk pluspunt. Je hebt geen contactpunten nodig voor stekkers en geen draden. Dat betekent dat je niet hoeft de graven om kabels aan te leggen of overal te zorgen voor elektriciteit. Je kan desgewenst overal verlichting aanbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld in de winter aan verlichting bij je houtopslag, een lamp bij de deur of een paar sfeervolle lantaarns die je gemakkelijk overal neerzet. Of voor een zomerse (of winterse) barbecue party een sfeervol snoer met kleine lampionnen. Tip: neem eens een kijkje op ledkoning.nl voor alle verschillende soorten solar buitenlampen. Zomer of winter, van solar tuinverlichting heb je het hele jaar door plezier!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.