Stek Woon & Lifestyle Magazine

3 tips voor een geweldige entree

Jassen, tassen, schoenen, sportattributen: een hal is in veel woningen het ondergeschoven kindje en geen mooi entree. Een verzameling van spullen maakt van de ruimte een onoverzichtelijk chaos. Jammer, want de hal is ook de eerste kennismaking met je huis. Zelf besef je het misschien niet, maar er zijn veel mensen die alleen je hal kennen. Reden om eens lekker aan de slag te gaan en van je rommelhoek een visitekaartje te maken!

Om een goede nieuwe indeling van je hal te maken, is het slim je te realiseren hoe jij dagelijks thuis komt. Wat doe je nadat je de voordeur hebt geopend? Waar heb jij behoefte aan? Een opbergplek voor schoenen? Een dichte kast? Ladekastjes voor losse spullen? Kijk eens kritisch naar je eigen hal. Waarschijnlijk kun je zelf al een aantal verbeterpunten noemen. En gebruik verder de 3 tips hieronder voor een goede binnenkomer.

Tip 1: Houd je hal overzichtelijk

Omdat er veel losse spullen in je hal rondzwerven, is het erg belangrijk om orde aan te brengen. Zorg voor een praktische indeling, zodat je de hal op een ideale manier kan gebruiken. Voldoende ruimte om binnen te komen en je jas op te hangen mag natuurlijk niet ontbreken. Denk ook aan bergruimte voor paraplu’s, sjaals, kinderwagen en sportattributen. Heb je nog plek over? Dan is een bankje om je schoenen aan te trekken een mooie aanvulling.

inrichten hal

Tip 2: Zorg voor voldoende bergruimte

Voor al je spullen is voldoende bergruimte in je hal een must. Kijk eens goed naar de ruimte. In welke hoek heb je plek voor een kast? Is de ruimte te klein en kan die worden vergroot? Misschien kan je op een slimme manier opbergers aan de wand hangen. Heb je een open trap in de hal? Dan ontstaat er veel opbergruimte door de trap af te timmeren. Maak onder je trap een nis voor de garderobe en een gesloten bergkast. Ideaal!

hal inrichten

Tip 3: Maak sfeer

Je hal is je visitekaartje. Het is de eerste ruimte die bezoekers binnenstappen. En soms zelf de enige ruimte die mensen zien. Maak hem daarom gezellig. Zorg voor goede verlichting, gezellige aankleding en één mooie eye catcher zoals wanddecoratie, een gave kapstok of een opvallende lamp. Niet teveel poespas en tierelantijn. Houd het vooral overzichtelijk en praktisch. Maar wel met een sfeervolle touch!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.