Stek Woon & Lifestyle Magazine
Vrolijk DIY Pasen!

Vrolijk DIY Pasen!

De lente is begonnen! En de paasdagen komen eraan! Een goed excuus om het huis wat extra te versieren.

Omdat ik zo van het voorjaar hou, kon ik bijna niet wachten tot het zover was. Zodra de narcissen in de winkels liggen nam ik ze mee naar huis voor een instant voorjaarsgevoel. Ook al regent het buiten pijpenstelen, met narcissen in huis voelt het voor mij alsnog als voorjaar! Ik word zo vrolijk van de mooie felle kleur geel. Ik combineer de narcissen vaak met kleinere bloesemtakken of eucalyptus en zet ze her en der in huis in kleine vaasjes.

Leuke versiering voor Pasen

De magnoliatak die in de woonkamer staat heb ik versierd met houten hangers. Ik kon in de winkel geen leuke versiering vinden, dus ben ik zelf aan de slag gegaan. Naast dat het leuk is om zelf creatief bezig te zijn, heb je daarmee ook iets dat net even wat anders dan anders is. Bij Søstrene Grene (één van m’n favoriete winkels) kocht ik diverse houten kralen en grijs katoenen garen. Vervolgens heb ik twee verschillende kralen per hanger gebruikt. Heel simpel en snel, maar leuk!

Met Pasen vind ik het gezellig om aan een mooi gedekte tafel te brunchen. Ik heb gekozen voor een witte basis met daarnaast de kleuren geel en mint.

Feestelijk tintje

Voor de aankleding van de tafel heb ik verschillende soorten servies gebruikt. Allemaal met een zwart printje zodat het toch een geheel blijft. Daarnaast heb ik houten items toegevoegd, zoals bijvoorbeeld de superleuke eierdopjes die ik bij Flying Tiger vond. Ik gebruik vaker hout in huis voor een warme touch bij al dat wit, grijs en zwart. Voor een extra feestelijk tintje heb ik confetti over tafel uitgestrooid.

Zelfgemaakte kralenhangers

Om de tafel net iets extra’s te geven heb ik boven de tafel een houten stok opgehangen. Deze heb ik versierd met slingers, honeycombs en eigen gemaakte kralenhangers. Ook heb ik nog wat Eucalyptus toegevoegd. Dit is heel makkelijk te maken. Bij de bouwmarkt zijn diverse soorten stokken te koop. Kies er eentje die bij je tafelsetting past en zaag hem iets minder lang dan de lengte van de tafel. Hang hem vervolgens op met een touw. Ik heb hiervoor hetzelfde garen als voor mijn houten hangers gebruikt en het afgewerkt met een houten kraaltje. Deze stok is heel licht, dus heb ik deze gewoon aan de lamp bevestigd. Sterk tape werkt natuurlijk ook goed.

 

Ik wilde voor deze tafel ook graag een taartplateau gebruiken. Helaas heb ik nog geen leuke gevonden, dus heb ik zelf eentje samengesteld uit een mooie kom en een mooi groot bord.

Nu we dit jaar voor het eerst met ons zoontje Finn aan de paastafel zitten, heb ik zijn servies natuurlijk ook uitgestald.

Bij Dille & Kamille vond ik leuke trekpoppetjes. Deze gaf ik een ereplaatsje in twee kleine stolpjes.

Op het plankje naast de eettafel heb ik het voorjaarsfeertje ook doorgevoerd, waaronder met deze prachtige poster van Friday and Today.

Voor deze speciale gelegenheid zet ik naast broodjes ook altijd wat lekkers op tafel.

Benieuwd hoe ik de tafel vorig jaar heb aangekleed? Bekijk dan de blog Tafelen met Pasen.

Zoals jullie al raden hebben wij al heerlijk aan deze gedekte tafel gebruncht. En het leuke is, met Pasen mogen we weer! Heb jij al plannen voor de paasdagen? Lekker er op uit of juist heerlijk thuis? Wat je ook gaat doen, hele fijne dagen!

2 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.