Stek Woon & Lifestyle Magazine

Eieren decoreren voor Pasen

Met Pasen maken we het extra feestelijk. Een mooi gedekte tafel, lekkere broodjes en heerlijke gerechtjes. Natuurlijk mogen eieren niet ontbreken. Je kan ze gezellig samen met het hele gezin voorzien van de mooiste kleurtjes en printjes. Wij hebben een heel makkelijke en snelle decoratietip voor de Pasen. Het enige wat je nodig hebt, is witte eieren en een permanent marker. Zo heb je in een handomdraai ‘stylish verantwoorde’ Paaseieren die op elke mooi gedekte tafel niet mistaan.

Eieren versieren benodigdheden

Zoals gezegd heb je hier niet veel voor nodig. Je kunt natuurlijk zoveel mogelijk eieren gebruiken als je wil. En naast een zwarte marker die wij gebruikt hebben, kun je natuurlijk ook een andere kleur gebruiken.

  • 10 gekookte witte eieren
  • permanente marker

Stap 1

Kook de eieren, laat je afkoelen en zorg dat de eieren goed droog zijn. Je moet de eieren hard koken zodat je ze gemakkelijk kan decoreren.

Stap 2

Je hebt heel veel verschillende patronen om op de eieren te tekenen. Hier een paar voorbeelden. Je kunt natuurlijk ook een leuke bijpassende tekst erop zetten. Zoals ‘Vrolijk Pasen’ of ‘Happy Easter’. Ook leuk is om de naam van iedereen erop te zetten. Dat geeft een persoonlijk tintje aan jouw familie Paastafel.

  • rondjes
  • driehoekjes
  • streepjes
  • stipjes
  • vierkantjes
Eieren decoreren

Stap 3

Laat de Paaseieren goed drogen zodat het niet gaat vlekken. Ze zijn dan klaar om op tafel te pronken. Ze zijn bijna te mooi om te pellen!

Meer inspiratie? Lees dit artikel over styling van de Paastafel

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.