Stek Woon & Lifestyle Magazine

Styling van de Paastafel

Ga jij dit jaar een mooie Paastafel dekken? We geven je een aantal leuke tips voor een prachtig versierde tafel. Begin bij de basis: kies voor een rustige Scandi basis voor jouw Paastafel. Denk aan een linnen tafelkleed en keramiek servies in vergrijsde tinten, een verguld goud bestek en plateaus van hout. Haal de familie-erfstukken uit de kast, zoals kristallen glazen en gouden kandelaars, om je tafel een persoonlijke touch en een vleugje vintage mee te geven.

Paastafel leuk versieren | Stek Magazine

Versieren van de Paastafel

Als de basis van je Paastafel gereed is, dan is het tijd voor de bloemen en planten! Maak een mooi menukaartje, maak zelf frele ei-schaal vaasjes, creëer weelderige boomstametagères en zet deze als centerpiece op tafel en beplak Paaseieren met bloem- en plantenblaadjes. Oh wat wordt dit een verleidelijke paasbrunch! Voor de finishing touch bekleed je eieren met mos. Hoe je dat doet leggen we je hieronder uit.

Eieren met mos bekleden

Geef je Paastafel een groen tintje met eieren bekleed met mos. Wat heb je nodig?

  • Hardgekookte eieren (of piepschuim in eivorm)
  • Mos
  • Mooie bloemen en planten, wij gebruikten kievitsbloem en varen
  • Lijmpistool
  • Gouddraad
  • Schaar
Paastafel leuk versieren | Stek Magazine

Scheur een aantal kleine stukjes mos af. Zorg dat de eieren afgekoeld en goed droog zijn. Breng de warme lijm aan op het ei en plaats erna stukje mos tot het ei helemaal bedekt is. Zorg er wel voor dat het mos niet te vochtig is anders plakt deze niet. Kleine gaten vul je gemakkelijk op met wat extra lijm en mos. Als het mos iets te wild is, knip je het een beetje bij met een schaar. Kies de mooiste bloem of plantbladeren en bind deze vast met gouddraad. Jouw Paastafel is compleet! Wil je nog een leuke DIY bekijken voor Pasen? Neem dan een kijkje bij het decoreren van eieren. Simpel, snel en super leuk!

Paastafel leuk versieren | Stek Magazine

Bron: Mooiwatplantendoen

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.