Stek Woon & Lifestyle Magazine

Tafelen met Pasen

Voor speciale gelegenheden vind ik het leuk om de eettafel mooi te dekken. Aankleding zorgt voor extra sfeer en feestelijkheid en bezorgt vaak meteen een glimlach op de gezichten van je gasten. Wie wil dat nou niet? In deze blog laat ik je zien hoe ik de ontbijt- of brunchtafel zou dekken voor Pasen.

aankleding voor pasen

In de periode voorafgaand aan Pasen vind je vaak veel gele accessoires in de winkels. Een kleur dat ook meteen aan voorjaar doet denken. Heerlijk! Voor de Paastafel heb ik gekozen om het geel met mint te combineren. Een kleur dat bij ons in huis veel te vinden is en waardoor de gedekte eettafel mooi aansluit bij ons interieur. Voor wat contrast heb ik mijn lievelingsservies van Marimekko gebruikt met de zwart-witte grafische patronen.

paaltafel

Ook al kunnen ze heel leuk zijn, ik heb geen items gebruikt waarop het Paasthema duidelijk naar voren komt. Ik heb ervoor gekozen om het voorjaarsgevoel alleen door kleurgebruik naar boven te halen. Omdat ik behalve bij bloemen, verder niet vaak de kleur geel in huis gebruik, heb ik de kaarsen speciaal voor deze Paastafel gekocht. Zo kun je voor een klein budget toch wat extra’s toevoegen. De rest van de spullen had ik al in huis. Ik vind het elke keer weer leuk om eigen spullen op een andere manier te combineren, zodat je het gevoel hebt dat je allemaal nieuwe leuke spullen hebt gebruikt!

tips voor pasen

Ik neem bij het stylen van de eettafel vaak ook de rest van de ruimte mee, zodat de sfeer mooi in balans is en het één geheel wordt. Voor deze gelegenheid heb ik de kaartjes en de kleuren van de accessoires op de aankleding van de eettafel aangepast. Ook heb ik de gele bloemen terug laten komen op het plankje aan de muur. Zelfs over de theedoek is nagedacht! Ik heb veel verschillende soorten en vind het leuk om ze af te stemmen op de kleuren die ik in mijn interieur gebruik.

image

Ik wens jullie alvast fijne (en hopelijk zonnige) dagen en natuurlijk veel (eet)plezier!!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.