Stek Woon & Lifestyle Magazine

Pimp je oude meubels met koper oranje

Koper oranje is een roze/oranje achtige tint die perfect combineert met fris wit, groen en koper. Ook voor deze kleur geldt dat het helemaal afhankelijk is waar je de kleur mee combineert. Met wit gaat het meer richting roze en met koperen accessoires en terra cotta tinten, wordt de kleur warmer en meer naar oranje.

Koper oranje in combinatie met warme kleuren

Geef oude meubels een likje koper oranje

Wil je wel experimenteren met een tintje van deze kleur? Neem een stoeltje van zolder of score een houten krukje op marktplaats. Met een likje verf maak je je oude meubels zo weer helemaal trendy zonder dat je meteen veel moet investeren. Zo pimp je dat ene kastje, stoeltje of mand weer op voor een tweede ronde. We geven je een paar simpele DIY tips.

Pimp je oude meubels met een likje verf

 

Een beetje van de Kringloop en een beetje van jezelf

Deze stoel vonden we in de Kringloopwinkel. Met twee laagjes Koper oranje Flexa verdient deze stoel weer een mooi plekje in de woonkamer. Door te combineren met koperen woonaccessoires komt de kleur nog mooier uit. De mand aan de muur is een fruitkistje. DIY tip: Hang een paar kratjes of kistjes op aan de muur en maak zo je eigen boekenkast of een mooie plek voor je mooiste woonaccessoires.

Oude meubels verven

 

 

Woonaccessoires van recyclede materialen

Naast zelf oude meubeltjes te pimpen kun je ook heel veel leuke accessoires kopen van gebruikte materialen. Bijvoorbeeld deze leuke zwarte vaas, gemaakt van autobanden en de vaas (links) van papier maché. De draadmand vonden we op Marktplaats en is een echte musthave in het interieur. Handig voor van alles en nog wat. DIY tip: Koop een verfblik (Gamma) en verf één rand of deel in dezelfde kleur als je muur, stoel of kast. Zo komt de kleur terug in het interieur en heb je een zelfgemaakt plantenbakje voor een klein prijsje. Bekijk het You Tube filmpje en stappenplan van de DIY verfblik

Zelf een plantenbak maken

Styling & Fotografie: Souraya Hassan | Binti Home

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.