Stek Woon & Lifestyle Magazine
Green Life - Stek Magazine

Groen wonen: Tips voor een botanisch interieur

Het is heerlijk zomers weer dus tijd voor groen wonen! Tussen de bloemetjes en de vogels die vrolijk fluiten, zit jij heerlijk in je nieuwe rotan stoel. Rotan? Ja, ook rotan is weer helemaal terug van weggeweest. En het past natuurlijk ook perfect in een groen interieur of op je terras.

Fotografie en styling: Souraya Hassan, Binti Home
Locatie: Botanische Tuin Zuidas, Amsterdam
Tekst: Marlene Rooseman

Groen wonen tips interieur

Romantisch

Zo’n gevlochten bankje staat niet alleen heel mooi, het geeft ook een duurzame touch aan je interieur. Kies voor kussentjes in lichte kleuren en veel groene planten. Heb je geen tuin? Geen probleem! Met rotan, een bloemensprei en een grote kamerplant creëer je dezelfde gezelligheid ook binnen. Het zachte roze en oranje contrasteert prachtig met het diepe groen om je heen. Wat terracotta potjes erbij en je bent helemaal trendy.

Lekker lezen tussen de zachte kussens. Verschillende kleuren, texturen en patronen maar toch een echt rustmoment.

Groen wonen tips interieur
Groen wonen tips interieur
Groen wonen tips interieur

Groen wonen, altijd goed

Het leukste van planten is dat je ze oneindig kunt combineren. Kies voor grote verschillen in blad en kleur als je een ware urban jungle wilt hebben, en kies voor dezelfde plant in verschillende maten als je een rustiger effect zoekt. Met een tropische beauty heb je altijd een vakantiegevoel.

Groen wonen tips interieur

Stilleven

Een bijzettafeltje hoeft niet per se nut te hebben. Hij kan ook voor de sier zijn. Zet er wat kleine bloempotjes en schalen op. Wissel af en toe eens een paar accessoires om en je hebt weer een compleet nieuwe setting. Ben je dol op kleine plantjes? Doe ze eens samen in een grote pot in plaats van meerdere kleinere. Dat geeft een speels effect. En als je toch een beetje hoogte wilt, vind je tegenwoordig de leukste standaarden. Zo makkelijk is groen wonen.

Kies voor verschillende kleuren en je hebt een bonte verzameling aan pracht.

Green Life - Stek Magazine
Groen wonen tips interieur
Groen wonen tips interieur

Een zomer vol goudtinten

Een warme zomer creëer je met accessoires in glanzend goud en warme perzik kleuren. Ze matchen prachtig met je rotan meubilair en je waant je meteen in een exotisch oord! 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.