Stek Woon & Lifestyle Magazine

Zo kan je jouw muren goed isoleren

Merk je dat er veel warmte ontsnapt in de woning? Als je jouw verwarming aan hebt staan, wil je te allen tijde een aangename temperatuur hebben. Als de warmte dan naar buiten gaat, ben je veel aan het stoken en zal voornamelijk jouw energierekening omhoog gaan. Je kan er dan voor kiezen om de muren te isoleren. Er is een groot aantal mogelijkheden op dit gebied te vinden. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf bekijkt welke mogelijkheden het beste bij je passen. En hoe kan je dan een nog beter resultaat behalen? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je overal van op de hoogte bent en snel stappen kan ondernemen. 

Muren goed isoleren | Takkenkamp isolatie expert

De spouwmuur isoleren voor meer warmte

Een van de mogelijkheden die je hebt, is het plaatsen van spouwmuurisolatie. De spouwmuur is bij een groot aantal woningen beschikbaar en bestaat uit een holle ruimte tussen de buitenmuur en binnenmuur. In deze ruimte kan zich veel koude lucht verzamelen. Deze lucht kan via de binnenmuur de ruimte in dringen, terwijl de warme lucht juist weer naar de spouwmuur verdwijnt. Dit kan de temperatuur in jouw woning aanzienlijk veranderen. Tijdens het plaatsen van spouwmuurisolatie maakt de professional een aantal gaten in de buitenmuur, waarna hij het isolatiemateriaal erin spuit. Het materiaal zorgt er dan voor dat de warme lucht van jouw verwarming binnenblijft.

Muren goed isoleren | Takkenkamp isolatie expert

De gevel voorzien van isolatiemateriaal

Een andere variant van isolatie voor jouw muren is gevelisolatie. De gevel is iedere dag blootgesteld aan verschillende weersinvloeden. Zo staat er iedere dag veel wind op, wat voor tocht in de ruimte zorgt. Je kan de gevel op verschillende manieren isoleren. Professional kunnen bijvoorbeeld isolatiemateriaal in de gevel spuiten, maar de buitengevel ook bewerken met een speciale isolatielaag. Iedere variant van gevelisolatie zorgt weer voor andere resultaten en zorgt ervoor dat je het binnenklimaat aanzienlijk verandert. Het is van belang dat je de verschillende varianten voor jezelf op een rij zet, zodat je weet welke werkzaamheden hierbij komen kijken en wat de verwachte resultaten zijn na het aanbrengen van isolatie. 

Muren goed isoleren | Takkenkamp isolatie expert

Kijken naar de beste resultaten voor jouw woning

Het isoleren van de muren geeft jou de gelegenheid om direct van meer wooncomfort te genieten. Echter kan het ook zijn dat het aanbrengen van een bepaalde isolatie niet voldoende is om de gewenste resultaten te behalen. Door vooraf goed rond te kijken naar de situatie in de woning kan je de gewenste isolatiemethoden toepassen. Door de isolatiemethoden met elkaar te combineren, voorkom je dat de warmte via bepaalde delen van de woning ontsnappen. De combinatie van isolatiemethoden zorgen voor de beste resultaten en geven jou meer wooncomfort. Je kan een professional ook om advies vragen als je nog niet zeker weet welke isolatie bij jouw woning past.   

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.