Stek Woon & Lifestyle Magazine
Kerstdecoratie | Stek Magazine

Zelf naamkaartjes maken voor het kerstdiner

Wat is er nu leuker dan een persoonlijk tintje geven aan jouw kersttafel? Zelf naamkaartjes maken voor de kersttafel is leuk en simpel. Het is ook een heel gezellig project om samen met kinderen te doen.

Zelf naamkaartjes maken voor het kerstdiner | Stek Magazine

DIY kerst tip #1: Krijtbordverf

Krijtbordverf blijft leuk om te gebruiken voor DIY projecten. Heb je nog een paar wijnglazen over? Of koop er anders een paar bij de Action. Wij gebruikten krijtbordverf van Histor om een wijnglas mee te verven. Plak het steeltje en voetje van te voren af met afplaktape en laat het glas op z’n kop drogen zodat de verf niet naar beneden toe uitloopt. Schrijf op het glas de namen van jouw gasten of bijvoorbeeld de wijn die je bij elk gerecht serveert. Je kan natuurlijk ook een ander kleurtje gebruiken dan zwart. Krijtbordverf is er in veel tinten.

Zelf naamkaartjes maken voor het kerstdiner | Stek Magazine

DIY kerst tip #2: Natuurlijk goud

Voor leuke DIY’s kijk je ook goed om je heen in de natuur. Verzamel een aantal mooie grote bladeren. Stop ze een aantal dagen onderin een dik boek om ze te laten drogen en mooi plat te worden. Maak ze vervolgens zilver of goud met een spray. Deze kun je vinden in een hobbywinkel of bouwmarkt. Schilder met een dun penseel de namen van je gasten op de bladeren. Leg ze op een mooi bord en het project ‘zelf naamkaartjes maken’ is een succes.

Zelf naamkaartjes maken voor het kerstdiner | Stek Magazine

DIY kerst tip #3: Stempelen

Met stempeltjes kun je heel veel leuke dingen doen. Neem bijvoorbeeld deze leuke servetjes met zilveren kerstboom (Hema) en stempel daar met letterstempels de namen van je gasten op. Zelf naamkaartjes maken voor het kerstdiner | Stek Magazine

DIY kerst tip #4: Kerstboompjes van kurk

Maak mini kerstboompjes voor op tafel met kurk. Prik met een satéprikker een gaatje in de bovenkant van de kurk en duw daar een klein kersttakje in. Wij hebben ze in een mooi hoog glas gezet met rijst erin. Heel feestelijk voor op tafel. Je kan ook namen stempelen op de kurken en ze als naamplaatjes gebruiken. Tip: Dek de tafel met bakpapier, teken een onderbord erop en plaats hierop een bord met bestek. Schrijf de naam van jouw gasten erbij of schrijf het kerstmenu erop. Low budget met een groots effect.

Bekijk nog veel meer leuke DIY projecten voor in huis!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.