Stek Woon & Lifestyle Magazine

Waarom een duur matras niet perse beter is

We houden ons graag bezig met prachtige slaapkamer styling. Een mooi dekbedovertrek, de leukste accessoires en een plantje mag ook niet ontbreken. Het belangrijkste onderdeel van een slaapkamer, je matras, is wellicht dan niet in beeld maar wel heel belangrijk. Er zijn zoveel verschillende soorten matrassen te verkrijgen. We zetten wat informatie voor je op een rijtje over het kiezen van een matras en waarom een duur matras niet perse het beste hoeft te zijn.

closeups

Soorten matrassen

#1 Pocketvering matras
Dit is een matras waarbij de pocketveer zorgt voor een goede verdeling van je gewicht op het matras. De pocketvering heeft een schuimlaag bovenop en vaak ook onderop. Het type schuimlaag bepaalt hoe comfortabel het matras is en hoe duur het is.

#2 Binnenvering matras
Bij dit type matras zijn alle veringen in een soort mat aan elkaar verbonden. Ook hier zit schuim boven en ook onder. De veringen geven een zacht gevoel aan het matras.

#3 Volledig schuim matras
Bij een matras van volledig schuim bestaat het uit één blok schuim waar een hoes omheen zit. Ook hier bepaalt het type schuim hoe duur het matras is. Let wel op want bij dit soort matrassen krijg je eerder een kuil-effect.

#4 Dekmatras
Dit zijn dunne matrassen die over je gewone matras legt. Het idee is hetzelfde als dat van een blok van schuim alleen veel minder dik.

Een goed matras

Alles wat duur is moet vast ook goed zijn. Dat is niet altijd het geval. Een nieuw matras hoeft ook niet perse duur te zijn. Het belangrijkste is om te kijken welk matras bij je past. Dat hangt ook af van je gewicht en of je graag op een hard of juist heel zacht matras ligt. Houd daarbij rekening met het feit dat matrassen goed moeten ventileren. Het is verstandig om een matras zo rond de twee maanden om te draaien. Op die manier zal je matras ook langer meegaan. Afhankelijk van het type materiaal dat je kiest, gaat een gemiddeld matras 2 tot 8 jaar mee. Een dekmatras gaat het minst lang mee maar is dan ook het minst dure matras.

Duur bed of matras

Hoeveel je wil besteden aan een nieuw bed of matras is natuurlijk helemaal afhankelijk van je budget. Zoals gezegd is het ‘regelmatig’ vervangen van je matras van belang voor een goede nachtrust. En zo’n nieuw matras hoeft helemaal niet duur te zijn en kan toch heel goed zijn. Zo kun je wat extra besteden aan een mooi bed wat helemaal past in jouw stijl!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.