Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek cover

Ruimte in huis voor bordspellen

In deze tijd van iPads, playstations en computers is het af en toe ook gewoon fijn om bordspellen te spelen. Gewoon aan de tafel gezellig met het hele gezin zonder dat iedereen digitaal is. Iedereen heeft er vast wel een paar in huis. In ieder geval Monopoly. Een leuke variant daarvan zijn de dierenversies zoals Hondopoly. Dus alvast een goede tip voor de aankomende Sinterklaas en Kerst: een leuk nieuw bordspel in plaats van App Store te goed!

Bordspellen spelen aan tafel

Een lekker ruime en grote tafel is niet alleen handig voor het eten maar je kan je bordspel ook gewoon even laten staan en na het eten weer verder spelen. Als je er plaats voor hebt is een ronde tafel ook helemaal in. Het is net even wat anders dan de tafel tegen de muur en naast dat het mooi staat is het ook heel gezellig om aan te zitten.

Spellen opruimen

Iedereen heeft zo zijn favoriete spellen De één houdt van de strategie van Catan en de ander meer van een potje dammen of de strijd van Mens-erger-je-niet. Er zijn ook ontzettend veel leuke nieuwe bordspellen bijgekomen. In de drukte van de dag, het vele sporten, huiswerk en werk is ruimte in huis voor bordspellen heel belangrijk. Geef ze een plekje bij elkaar in de buurt van de tafel zodat je ze altijd binnen handbereik hebt. Ruim de spellen ook altijd weer zorgvuldig op, niets irritanter dan een missende dobbelsteen, kaartjes of fiches.

Binnenkijken bij Annelies | Stek Magazine | Wonderschoon wonen aan het water

Kinderhoekje in huis

Geef je kids een eigen plekje in huis waar spelgoed en bordspellen opgeruimd kunnen worden en waar ze zelf lekker kunnen spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nis onder de trap die je hiervoor kan inrichten. Dat maakt zo’n hoekje juist helemaal apart van de kamer en daarom zo leuk voor kinderen. Je kan eenvoudig zelf een kinderhoekje maken door bijvoorbeeld een plank op maat te laten zagen en te bevestigen aan de muur. Een paar vrolijk gekleurde kratten of leuke manden eronder om alles op te bergen en natuurlijk mogen een paar stoeltjes niet ontbreken. Zo kunnen ze daar heerlijk spelen!

Foto uit Binnenkijken bij Annelies

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.