Stek Woon & Lifestyle Magazine

5 x Stek favorites: verantwoorde webwinkels

Van afval weer iets nieuws maken: ook op interieurgebied zien we steeds meer prachtige initiatieven. Het aantal verantwoorde webwinkels met gerecyclede meubelstukken en woonaccessoires groeit snel. Veel van deze spulletjes worden ontworpen door bekende designers. Daardoor is je nieuwe aanwinst niet alleen geweldig mooi, maar heeft het ook nog eens een mooi verhaal.

#1 Tolhuijs Design

De ontwerpen het in Amsterdam gevestigde designhuis Tolhuijs beginnen niet aan de tekentafel, maar op plekken waar afval zich verzamelt. De ontwerpers maken gebruik van het restmateriaal dat veel fabrieken dagelijks weggooien, maar dat vaak wel een hoge kwaliteit heeft. Tolhuijs transformeert de afvalmaterialen naar hoogwaardige, duurzame designobjecten. De producten van Tolhuijs zijn herkenbaar aan hun speelse functionaliteit en opties om zelf te customizen. Motto: Design your story!

#2 Iamrecycled

Nanda Wintjes is de oprichtster van de webshop Iamrecycled. “I am Recycled wordt gedreven door iets te willen doen aan het gemak waarmee spullen worden weggegooid”, licht Nanda toe. “Veel van deze materialen zijn duurzaam en hebben een eigentijdse uitstraling. Door ze opnieuw te gebruiken, ontstaat een uniek en kwalitatief product.” De producten van Iamrecycled worden met de hand gemaakt en bestaan voornamelijk uit gebruikte materialen of restmaterialen. Er wordt hiervoor samengewerkt met diverse maatschappelijke organisaties, kleine zelfstandige ondernemers en ontwerpers.
Lees het volledige interview met Nanda

#3 upcycled.nl

Geen fan van 13 in een dozijn? Dan zijn deze tassen echt iets voor jou. Margreet van Tricht maakt tassen van hergebruikt materiaal. Een oude leren bank, een scheepszeil, een oude spijkerbroek… ze worden niet weggegooid maar krijgen een nieuw leven als tas. “Het omvormen van iets van weinig waarde in een mooi produkt geeft mij steeds weer grote voldoening”, vertelt Margreet. “Met het maken van tassen uit oude materialen kan ik zowel onze liefde voor mooie tassen als mijn zorgen over de afvalberg een plaats geven.”

Kriz lamp

# 4 Kriz lifestyle

Ontwerpster Christa Constant tovert huis-tuin-en-keukenplastic om tot designlampen. Ben je een keer helemaal los gegaan op een tupperware party? Christa tovert ze om tot eyecatcher. Je moet echt goed kijken om te zien dat de lampen bestaan uit (bijvoorbeeld) plastic kommen.

oudnow-kast

#5 oudnow

Heb jij een meubelstuk dat beslist in de familie moet blijven, maar niet zo past in jouw interieur? Dat dilemma lost Theo Herfkens voor je op. Je kan bij hem terecht met een oud meubel van jezelf of kiest een meubel uit via de Kringloop of via Marktplaats. Door een deel van het meubel te vervangen, maakt hij er een uniek exemplaar van. Helemaal modern, maar toch met behoud van het oude.

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.