Stek Woon & Lifestyle Magazine
huis te verduurzamen

Slimme aankopen voor de zomervakantie

We kijken er allemaal naar uit: de zomervakantie. Genieten in buitenland of in ons eigen prachtige Nederland. Niets leuker dan de ideale reis uitzoeken. En nog leuker als je voor je vakantie aankopen doet waar je het hele jaar plezier van hebt.

Duurzamer leven? Ga meer fietsen!

Minder gebruik maken van de auto en dus meer gaan fietsen, draagt bij aan het milieu. Veel mensen overwegen om een elektrische auto aan te schaffen of het met een auto minder te doen. Vooral elektrische fietsen worden steeds populairder. Je kunt daar tenslotte een behoorlijke afstand mee afleggen. Voor dagelijks woon- en werkverkeer heb je dan al snel een auto minder nodig. En voor wie meer wil bewegen is het ook een goede investering. Je hebt er geen sportschool voor nodig, bent niet gebonden aan tijden en hebt heel veel mogelijkheden.

Ik ga op reis en neem mee…

Ook op vakantie is het ideaal om de auto te laten staan en er lekker op uit te kunnen. Denk dan ook aan de aanschaf van een fietsendrager. Een eenmalige investering die een groot aantal voordelen oplevert. Het bespaart je een hoop kosten en geregel voor het huren van fietsen. Je hebt altijd je eigen vertrouwde fiets binnen handbereik. Van mountainbike tot racefiets om de bergen in te gaan. Of alle kinderfietsen mee zodat ze op de camping hun eigen gang kunnen gaan. Maar ook buiten de vakantie is een fietsendrager natuurlijk heel handig. Kinderen die fietsen naar school of een sportclub, kun je gemakkelijk ophalen. Een avondje de stad in? Parkeer je auto buiten de stad en je fietst het laatste stukje. Kortom, een fietsendrager is een interessante aankoop voor de vakantie en ook daarbuiten.

Opbergruimte in de tuin

Als je een garage of box tot je beschikking hebt, kun je natuurlijk gemakkelijk je fietsen en accessoires kwijt. Anders is het aan te raden om te zorgen voor een goede overkapping voor je (nieuwe) fietsen. En ook dat is een aankoop waar je jarenlang plezier van kan hebben. Heb je een wat kleinere tuin, dan neemt een schuur veel ruimte in. Je kan dan denken aan een oplossing op maat. Een deel van je tuin overdekt maken bijvoorbeeld zodat je een aantal fietsen achter elkaar kunt plaatsen. Tip: Maak een overzicht van alle spullen die je in de tuin moet opbergen. Denk hierbij ook aan kussens, je barbecue en bijvoorbeeld je kliko’s.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.