Stek Woon & Lifestyle Magazine

Renault Scenic E-Tech 100% electric: Duurzame mobiliteit voor de toekomst

Duurzaam wonen en leven is niet langer slechts een trend; het is nu een manier van leven geworden, een essentiële pijler die zich uitstrekt naar alle aspecten van wonen en leven, inclusief de keuzes die we maken op het gebied van mobiliteit. De geheel vernieuwde Renault Scenic E-Tech electric sluit hier volledig op aan, voorzien van alle bekende eigenschappen waardoor het model al jarenlang een favoriete en populaire gezinsauto is. Maar nu volledig elektrisch, met een actieradius tot 625 kilometer (WLTP). De ideale auto om samen heel veel kilometers te maken.

Renault Scenic E-Tech 100% electric is leverbaar vanaf €42.470. De long range versie is leverbaar vanaf €47.970 en is momenteel het beste aanbod op de markt voor elektrische auto’s met een range van meer dan 600 km.

Klaar voor de toekomst

Mens en milieu staan ook bij Renault centraal in de ontwikkeling van nieuwe modellen. Renault Group streeft naar een CO2-neutrale positie in Europa tegen 2040 en wereldwijd tegen 2050. Een van de kernprincipes is het recyclen van materialen. Dat aspect komt meer dan duidelijk naar voren in het interieur van de nieuwe Scenic E-Tech electric. De stoelbekleding bestaat voor 100 procent uit gerecyclede materialen, waaronder afgedankte autogordels, oud textiel en gerecyclede plastic flessen.

Renault Scenic | elektrisch rijden | thuis opladen

Van batterij naar opslag zonnepanelen

Een ander mooi voorbeeld van recyclen is de batterij in de nieuwe volledig elektrische Scenic. Deze batterij doorloopt drie levensfases. In eerste instantie worden ze gebruikt in de auto, waar ze minimaal 150.000 kilometer meegaan en uitstekend presteren. De tweede levensfase vindt plaats in of bij je woning of bedrijf, waar ze dienen als energieopslag voor bijvoorbeeld zonnepanelen. Tot slot is er de derde levensfase, waarin je delen van de batterij kunt gebruiken als mobiele en modulaire energieopslag voor gereedschap, elektrische fiets of step.

Met een indrukwekkend recyclingpercentage van 90%, inclusief de batterij, onderscheidt deze auto zich als de meest duurzame op de markt, waarbij het hergebruik van materialen centraal staat.

De weg naar een nieuwe, veiligere, schonere en verantwoordelijke mobiliteit is met de nieuwe Renault Scenic E-Tech electric ingezet. 

Opladen tot 335 km aan actieradius

Laad de auto in slechts 30 minuten voldoende op voor lange ritten, tot wel 335 km aan WLTP-actieradius, bij een snellaadpunt met maximaal 150 kW gelijkstroomvermogen. De Scenic E-Tech 100% electric wordt geleverd met een laadkabel die geschikt is voor gebruik bij wandlaadpunten en openbare laadstations.

90% recyclebaar materiaal

Geen leer in de cockpit en volledig recyclebare materialen voor de stoelen. In de cockpit is 24% van de materialen gerecycled en vervaardigd uit bioproducten. Met batterij met 12 repareerbare en recyclebare modules.

Duurzaam in design-jasje

Naast zijn duurzame kenmerken is de nieuwe Scenic E-Tech electric natuurlijk ook voorzien van een prachtig design. Het aerodynamische ontwerp zorgt voor een efficiënter energieverbruik tijdens het rijden, terwijl het gebruik van lichtgewicht materialen het gewicht minimaliseert en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk verkleint.

Renault Scenic | elektrisch rijden | thuis opladen

Slim ontwerp

De Scenic staat bekend als het model met veel handige opbergmogelijkheden en een zee aan ruimte voor het hele gezin. Dankzij de slim ontworpen platte vloer wordt de ruimte in de nieuwe Scenic E-Tech electric geoptimaliseerd. De auto heeft een royale opbergruimte van meer dan 39 liter. De achterstoelen bieden ruimte en comfort, met wel 27,8 cm aan knieruimte. De inklapbare armsteun is voorzien van 2 USB-C-poorten. Kortom, de ideale ruime auto voor gezinnen met zowel kleine als grotere kinderen.

Renault Scenic | elektrisch rijden | thuis opladen

Veilig onderweg

Renault gaat verder dan alleen duurzaamheid met innovaties die de rijervaring naar een hoger niveau tillen. Het ingebouwde Google-systeem, met meer dan 50 beschikbare apps, gecombineerd met het geavanceerde rijhulpsysteem, maakt niet alleen de reis milieuvriendelijk, maar ook uiterst geavanceerd en veilig. De handige spraakfunctie voegt een extra laag van veiligheid toe, waardoor bestuurders handsfree toegang hebben tot functies zoals Google Maps en het voorlezen van berichten. Hierdoor kun jij je volledig concentreren op de weg en toch profiteren van alle handige apps onderweg.

Geoptimaliseerde routeberekening met Google

Ga ontspannen op reis: het routeberekeningssysteem bevat de locaties van laadpunten en stelt een geoptimaliseerde route voor op basis van het batterijniveau. De Scenic E-Tech 100% electric kan overal worden opgeladen met wissel- of gelijkstroom, een thuisstopcontact of een snellaadpunt.

Wil je meer ontdekken over deze ideale gezinsauto van de toekomst? De Renault Scenic is te bestellen vanaf € 42.470 en vanaf het voorjaar te zien in de showroom.
Neem voor meer informatie en prijzen een kijkje op renault.nl

Reageer