Stek Woon & Lifestyle Magazine
Renault Scénic

Renault Scenic E-Tech 100% electric: Duurzame mobiliteit voor de toekomst

Duurzaam wonen en leven is niet langer slechts een trend; het is nu een manier van leven geworden. Een essentiële pijler die zich uitstrekt naar alle aspecten van wonen en leven, ook tot de keuzes die we maken op het gebied van mobiliteit. De geheel vernieuwde Renault Scenic E-Tech electric sluit hier volledig op aan. Het is de ideale gezinsauto van dit moment die uitnodigt om heel wat kilometers samen af te leggen. Dit wordt ondersteund door zijn actieradius van meer dan 620 kilometer (WLTP). Een auto die de ambitieuze koers van Renault vertegenwoordigt: Route to Neutral. Volgens Chief Design Officer Renault Group Laurens van den Acker is dit pas het begin.

Goed voor mens en milieu

In lijn met de missieverklaring van de Renault Group streeft het bedrijf naar een CO2-neutrale positie in Europa tegen 2040 en wereldwijd tegen 2050. Deze strategie rust op drie pijlers: een volledige transformatie naar een groen bedrijf, de productie van slimme en veilige auto’s, en het omscholen van het personeel om klaar te zijn voor de toekomst.

Van batterij naar opslag zonnepanelen

Een van de kernprincipes is het recyclen van materialen, wat onder meer duidelijk naar voren komt in het interieur van de nieuwe Scénic E-Tech electric. De stoelbekleding bestaat voor 100 procent uit gerecyclede materialen, waaronder afgedankte autogordels, oud textiel en gerecyclede plastic flessen. “Tot wel 24 procent van de materialen van de nieuwe Scenic E-Tech electric is gerecycled”, legt Laurens van den Acker uit.

Bovendien is 90 procent van de auto recyclebaar, inclusief de batterij, waardoor het de auto met het hoogste recyclingpercentage op de huidige markt is.

“De batterij kent drie levensfases. Ze worden eerst gebruikt in de auto, waar ze minimaal 150.000 kilometer meegaan en goed presteren. Het tweede leven vindt plaats in of bij je woning of bedrijf, als energieopslag van bijvoorbeeld zonnepanelen. Tot slot is er de derde levensfase, waarin je delen van de batterij kunt gebruiken als mobiele en modulaire energieopslag voor gereedschap, elektrische fiets of step.”

De reis naar een nieuwe, veiligere, schonere en verantwoordelijke mobiliteit is met de nieuwe Renault Scenic E-Tech electric ingezet.  Maar dit is pas het begin. Renault is hard op weg om een bedrijf van de volgende generatie te worden: we doen wat goed is voor het milieu en de mensen.

Opladen tot 335 km aan actieradium

Laad de auto in slechts 30 minuten voldoende op voor lange ritten, tot wel 335 km aan WLTP-actieradius, bij een snellaadpunt met minstens 150 kW gelijkstroomvermogen. De Scenic E-Tech 100% electric wordt geleverd met een laadkabel die geschikt is voor gebruik bij wandlaadpunten en openbare laadstations.

90% recyclebare materialen

Geen leer in de cockpit en volledig recyclebare materialen voor de stoelen. In de cockpit is 28% van de materialen gerecycled³ en vervaardigd uit bioproducten⁴. Met batterij met 12 repareerbare en recyclebare modules.

Duurzaam in design-jasje

De nieuwe Scenic E-Tech electric was onlangs voor het eerst te bewonderen op de Dutch Design Week in Eindhoven. Een ideaal podium voor dit model van de toekomst. Het thema van deze editie was namelijk ‘Picture This’. Onder dit motto doet de organisatie van de DDW een ‘dringende oproep’ om het beeld van de wereld over twintig, vijftig of honderd jaar onder ogen te komen als we blijven doorleven zoals we nu doen. En uiteraard om het tij te keren, waarbij de inzet van ontwerpers ‘onontbeerlijk’ is.

Laurens van den Acker, tevens ambassadeur van DDW, sluit met het ontwerp en de toekomstvisie van Renault naadloos aan op de uitgangspunten van de Nederlandse design industrie. Naast zijn duurzame kenmerken is de nieuwe Scenic E-tech electric natuurlijk ook een esthetisch hoogstandje. Het aerodynamische ontwerp zorgt voor een efficiënter energieverbruik tijdens het rijden, terwijl het gebruik van lichtgewicht materialen het gewicht minimaliseert en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk verkleint. Maar ondanks zijn duurzame focus biedt de auto wel een ruime bagageruimte van maar liefst 545 liter. En dat is natuurlijk ideaal voor gezinnen.

Veilig onderweg

Renault’s innovatie gaat verder dan alleen duurzaamheid. De ingebouwde Google-services met meer dan 50 beschikbare apps, samen met het rijhulpsysteem, maken de reis niet alleen milieuvriendelijk maar ook geavanceerd en veilig. De spraakfunctie voegt een extra laag van veiligheid toe, waardoor bestuurders handsfree toegang hebben tot functies zoals Google Maps en het voorlezen van berichten.

Geoptimaliseerde routeberekening met Google

Ga ontspannen op reis: het routeberekeningssysteem bevat de locaties van laadpunten en stelt een geoptimaliseerde route voor op basis van het batterijniveau. De Scenic E-Tech 100% electric kan overal worden opgeladen met wissel- of gelijkstroom, een thuisstopcontact of een snellaadpunt.

Wil je meer ontdekken over deze ideale gezinsauto van de toekomst?
Neem dan een kijkje op renault.nl

Reageer