Stek Woon & Lifestyle Magazine
Kurk organizer en klok

Kurk in het interieur

Kurk staat natuurlijk vooral bekend als wijnstopper. Eigenlijk is het een heel veelzijdig en uiterst milieuvriendelijk product waar je heel veel mee kan in het interieur. Van mooie accessoires tot volledige vloeren en wanden. Met kurk kun je al je creativiteit kwijt.

Keukenkast van kurk

Kurk als duurzame interieuroplossing
Waar komt kurk vandaan? Kurk komt van de schors van de kurkeik en is volledig recyclebaar. Je vindt kurkbomen met name in het Middellandse Zeegebied maar het grootste aanbod komt uit Portugal. Dit land is goed voor 30% van het wereldwijde aanbod. Leuk weetje:  De schors van de kurkeik is de enige schors die terug groeit en wel 20 keer geoogst kan worden tijdens zijn ‘loopbaan’.

Tien top eigenschappen van kurk

 

  • Kurk is extreem slijtvast
  • Kurk werkt brandvertragend
  • Kurk is hypoallergeen en anti-allergisch
  • Kurk werkt isolerend tegen geluid
  • Kurk werkt isolerend tegen kou
  • Kurk is onderhoudsarm
  • Kurk is waterbestendig en waterafstotend
  • Kurk is 100% natuurlijk en recyclebaar
  • Kurk is elastisch en veert altijd mee
  • Kurk is duurzaam en gaat lang mee

Kurk op de vloer
Wellicht denk je bij een kurken vloer aan een kinderkamer of slaapkamer. Maar je kunt tegenwoordig ook diverse prints en designs laten maken in de kurkvloer zodat deze helemaal past bij jouw interieur. Ook kurkparket is mogelijk. Neem eens een kijkje bij Meister.com om de verschillende designs te ontdekken.

Muur van kurk badkamer

Kurk aan de muur
Ook voor wanden is kurk heel geschikt door de isolerende eigenschappen maar ook omdat vocht geen effect heeft op kurk. Dus ook in de badkamer is een wand van kurk heel decoratief en geeft ook een warm effect. Op puurkurk.nl vind je veel toepassingen van wanden van kurk.

Inspiratiebord prikbord van kurk

Inspiratiebord van kurk
In de derde editie van 2015 hebben we uitgebreid aandacht besteed aan kantoorstyling. Daarin stond ook dit leuke bord van kurk. En heel simpel te maken. Je bestelt een rol kurk bij kurk24.nl en bevestigt deze tegen de gewenste muur. Je kan eenvoudig zelf bepalen hoe hoog en breed jouw bord moet worden. En dan is je bord klaar om mooi aan te kleden en alles op te prikken. Zo kan je ook eenvoudig weer een heel nieuwe look creëren door nieuwe accessoires te gebruiken.

3 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.