Stek Woon & Lifestyle Magazine
Bad in Beeld - Kleine badkamer

Kleine badkamers inrichten

Als je denkt aan een nieuwe badkamer, heb je vast al een heel wensenlijstje in gedachten. Maar niet iedereen heeft een ruimte die groot genoeg is voor al die wensen. In Nederland zien we veel kleine badkamers.

Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Met bijvoorbeeld slimme sanitairoplossingen is zelfs in een kleine badkamer van alles mogelijk. Zo creëer je met een zwevend meubel een ruimtelijk gevoel en is een spiegelkast een handige ruimtewinner.

kleine badkamer inrichten

 

Het is een misverstand dat kleine badkamers minder comfort bieden dan grote badkamers. Het ligt er maar net aan hoe ‘slim’ je de badkamer inricht. Wie zich in het royale aanbod verdiept, ontdekt al snel dat sanitair niet per definitie veel plaats hoeft in te nemen. Steeds meer leveranciers blinken uit in efficiënte oplossingen voor kleine ruimtes. Met praktische designs en doordachte constructies weten zij als geen ander een illusie van (extra) ruimte te wekken. Zo kun je ook een kleinere badkamer probleemloos omtoveren tot een comfortabele plek, waarin het sanitair en de meubels maximaal samenwerken op een verrassend bescheiden oppervlakte.

Douchen in bad

Ook al is de ruimte klein, denk groots. Staat een bad hoog op jouw wensenlijstje? Met een bad- en douchecombinatie kan het! Geniet van een verfrissende douche of kom optimaal tot rust in bad. Wel even een badwand plaatsen, anders spat het water alle kanten op!

kleine badkamer inrichten Stek Magazine

Mooi en praktisch

Praktische ruimtewinners kunnen ook mooi zijn en daardoor zorgen voor de juiste sfeer. Dat bewijst de LoooX inbouw toiletroldispenser met ruimte voor zes toiletrollen, die wordt verwerkt in de muur achter het toilet.

Zwevend toilet

Een zwevend toilet neemt vooral optisch minder ruimte in. In tegenstelling tot een staand toilet met zichtbaar reservoir, oogt dit toch een stuk subtieler. Bovendien houd je de open ruimte onder het toilet gemakkelijk schoon. Omdat in een kleine toiletruimte niet zomaar elk wandcloset past, is een verkort toilet vaak een goede optie. Dit toilet komt namelijk zo’n 5cm minder ver naar voren dan een ‘standaard’ toilet.

badkamer ontwerp

kleine badkamer inrichten

 

‘Extra smal’ van Sphinx

De meubels, keramieken wastafels en zwevende toiletten van Sphinx zijn altijd een lust voor het oog. Ook de twee series voor de kleinste badkamer bewijzen dat. Daarbij is de Sphinx ‘345 xs’ wat strakker en vierkanter, terwijl de Sphinx ‘320 xs’ met zijn ronde hoeken weer speelser is. Beide series bieden groot comfort in een kleine ruimte. Het zijn doordachte concepten, met meubels die overal in passen. Zo meet de asymmetrisch vormgegeven wastafel maar 53 x 31 cm, met links of rechts een aflegruimte (voor zeepjes e.d.) en een passende onderkast, inclusief zelfsluitende lade.

Meer kastruimte nodig? Kies dan voor de ondiepe spiegelka st. Daarnaast biedt Sphinx een aantal losse planchets en compacte zijkasten die naadloos aansluiten op de onderkast van de wastafel. Alle onderdelen zijn los verkrijgbaar zodat je gemakkelijk kunt combineren. Dus al is jouw badkamer nog zo klein: er is altijd wel een combinatie mogelijk!

badkamer ontwerp app

Ben jij benieuwd naar alle mogelijkheden voor jouw badkamer? Neem je wensenlijst mee en bezoek één van de sanitairspecialisten die aangesloten zijn bij Bad in Beeld. Of het nu gaat om een toiletrenovatie, een compleet nieuwe badkamer of een slimme oplossing voor een douchewand: Bad in Beeld verwelkomt je graag in één van haar 46 sanitairwinkels. Bad in Beeld heeft een grote eigen collectie, maar verkoopt ook bekende A-merken zoals Sphinx.

Voor meer informatie over badkamers neem je een kijkje op badinbeeld.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.