Stek Woon & Lifestyle Magazine
Polycarbonaat voor een overkapping

Kies polycarbonaat voor een overkapping

De lente komt eraan! Tijd om aandacht te besteden aan de tuin. Of om juist eens na te denken om je huis en tuin meer een geheel te laten zijn. Wie droomt er niet van een mooie serre, veranda of fijne overkapping? Lees dan dit artikel waarom je polycarbonaat voor een overkapping moet kiezen.

Polycarbonaat voor een overkapping

Meer licht in huis

We willen graag zo veel mogelijk buiten zijn. Maar helaas laat het weer het niet altijd toe. Daarom is het heel belangrijk om zoveel mogelijk licht in huis te hebben. Heb je weinig ramen of komt er weinig daglicht binnen door de ligging van je huis? Denk dan eens aan een lichtstraat. In het dak worden platen geplaatst van bijvoorbeeld polycarbonaat Dit zijn massieve platen met een tweezijdige UV-beschermlaag. Het materiaal is weersbestendig. Ook wordt polycarbonaat voor een overkapping gebruikt. Het is namelijk gemakkelijk te bewerken door middel van zagen, boren en frezen. Daarbij is polycarbonaat ongeveer 250 keer sterker dan glas maar heeft wel dezelfde dikte.

Meer buitenruimte

Naast meer daglicht kun je natuurlijk ook denken aan een serre of een veranda. Hiermee verleng je je woonkamer en kun je al snel genieten van de eerste zonnestralen. Ook voor deze toepassingen kunnen je polycarbonaat gebruiken. Hiervoor zijn meerwandige platen voor. Vlakke doorzichtige dakplaten die bestaan uit kunststof. Door middel van kleine kanaaltjes kun je ze gemakkelijk aan elkaar verbinden. Hierdoor is het mogelijk om ook grote oppervlaktes te maken zoals een grote serre of veranda.

Polycarbonaat voor een overkapping

Polycarbonaat voor een overkapping

Als je liever geen buitenruimte aan je huis zelf vastmaakt, kun je natuurlijk ook kiezen voor een overdekte ruimte in de tuin zelf. Bijvoorbeeld juist waar de zon staat of waar er veel wind staat. Zo zit je het hele jaar door lekker beschut. Kies ook polycarbonaat voor een overkapping. Je kan het materiaal zoveel binnen als buiten gebruiken. En net als hout kan je het ook op maat laten maken. Ook andere vormen zijn mogelijk. Zo kun je jouw overkapping helemaal maken zoals jij het wenst. En een fijn voordeel van polycarbonaat is naast dat het zo stevig is, dat het ook licht doorlaat. Zo wordt het geen groot dicht ‘blok’ in de tuin maar meer een heerlijk licht tuinhuis!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.