Stek Woon & Lifestyle Magazine
droombadkamer ontwerpen

Een waterontharder: Is het een slimme investering of geldverspilling?

Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord van iets dat een “waterontharder” wordt genoemd, maar wat is het eigenlijk en is het de moeite waard om erin te investeren? Laten we eens kijken naar wat een waterontharder is en of het een slimme keuze is voor jouw huis.

investeren in waterontharder | boshuis waterontharders

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat wordt gebruikt om “hard” water “zacht” te maken. Hard water bevat veel mineralen zoals calcium en magnesium. Hoewel deze mineralen op zichzelf niet slecht zijn, kunnen ze zich ophopen in leidingen, apparaten en zelfs op je huid en haar. Een waterontharder haalt deze mineralen uit het water, waardoor het water zachter wordt en minder problemen veroorzaakt. Je gaat hiermee ook kalkaanslag tegen in de leidingen, waardoor de apparaten langer meegaan.

investeren waterontharder boshuis

De voordelen van zacht water

  • Apparaten werken beter: Als je hard water hebt, kunnen er zich mineralen ophopen in je apparaten, zoals je waterkoker of wasmachine. Een waterontharder kan deze ophoping verminderen en de levensduur van je apparaten verlengen. Je hoeft dus minder snel nieuwe apparaten aan te schaffen. Dit is goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.
  • Minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig: Met zacht water heb je minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig om schuim te maken. Dit is ook een mooie besparing op de lange termijn.
  • Huid en haar wordt gezonder: Zacht water kan helpen om je haar en huid zachter te laten aanvoelen, omdat het de ophoping van mineralen op je lichaam vermindert.
investeren waterontharder

Is een waterontharder een slimme investering?

Nu de grote vraag: is een waterontharder van Boshuis de moeite waard? Het antwoord hangt af van hoe hard het water is bij jou thuis:

  • Als je regelmatig last hebt van verstopte leidingen, apparaten die snel kapot gaan of hardnekkige zeepresten, kan een waterontharder een goede investering zijn. Het kan je helpen om geld te besparen op reparaties en schoonmaakmiddelen.
  • Als je in een gebied woont waar het water extreem hard is, kan een waterontharder ook zinvol zijn. Het kan helpen om de negatieve effecten van hard water te verminderen en je leefomgeving comfortabeler te maken.

Als je weinig problemen ervaart met je waterkwaliteit en apparaten, is een waterontharder in jouw geval niet nodig. 

Een waterontharder kan dus een slimme investering zijn

Een waterontharder kan een slimme investering zijn als je problemen ervaart met de effecten van hard water op je apparaten, leidingen en dagelijkse routine. Het kan helpen om problemen te verminderen en je huishouden efficiënter te maken. Voordat je beslist, is het belangrijk om te overwegen hoeveel invloed hard water heeft op jouw leven en of de kosten van een waterontharder opwegen tegen de voordelen die het kan bieden. Je hebt verschillende waterontharders, bijvoorbeeld met of zonder afvoer en een waterontharder met of zonder zout. Er is dus een passend exemplaar voor iedereen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.