Stek Woon & Lifestyle Magazine

Een toevluchtsoord met dit mooie weer: genieten in de tuin!

De eerste fijne zonnestralen zijn gesignaleerd! We krijgen spontaan zin om weer lekker te genieten in de tuin. Dat het in Nederland niet altijd stralend weer is en er een behoorlijk buitje kan vallen, is ons goed bekend. Maar dat hoeft je natuurlijk niet te weerhouden om van de buitenlucht te profiteren. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van je tuin of terras goed indelen en af te stemmen op het Nederlandse klimaat. Hoe je dat doet? Lees dan even verder!

Welk tuintype ben jij?

Om je tuin optimaal in te richten is het belangrijk om te weten hoe je de tuin gaat gebruiken en met wie. Maak eerst even een lijstje en bedenk welk tuintype jij bent. Denk hierbij vooral aan wat je in je tuin wil doen en ook vooral niet wil doen… Zoals bijvoorbeeld: “Ik wil het liefst ontbijten in de tuin” of “Ik wil graag mijn eigen groentes verbouwen” en “Als er maar gevoetbald kan worden”. Zo maar even wat items die voor jou het meest belangrijk kunnen zijn voor de inrichting van je tuin. Moet er een grasveld(je) komen voor de kids of liever juist alles betegeld met zo weinig mogelijk onderhoud en voor het nodige groen hooguit een paar potten? Of tuinier jij het liefst vier seizoenen lang? Droom je van een buitenkeuken om het liefst ook het kerstdiner te bereiden? Zet het allemaal op een rijtje om te ontdekken welke elementen voor jou essentieel zijn en hoe je dat kan realiseren om te genieten in de tuin.

Genieten in de tuin | Loungeset vdGarde | Stek Magazine

Fijne veranda

Is veel buitenzitten een prioriteit op jouw tuinlijstje? Dan is een veranda of overkapping de ideale oplossing. En dat hoeft niet eens zo ingewikkeld te zijn. Wel belangrijk is de juiste plaats. Aansluitend aan je woonkamer en openslaande deuren bijvoorbeeld. Let hierbij wel op dat de uitstraling van je overkapping past bij je gevel en je type huis. Een ander punt waar je goed op moet letten is de lichtinval. Het zou zonde zijn als je door een overkapping veel minder daglicht binnenkrijgt. Dan is een plekje verder in de tuin een betere oplossing. Breng vooraf ook goed in kaart op welke momenten je waar zon hebt. Bij bijvoorbeeld een lage avondzon zit je heerlijk beschut onder je overkapping zolang je die wel precies op de juiste plek plaatst. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan ter inspiratie eens een kijkje bij houten overkapping van Blokhuttenoutlet

Genieten in de tuin | Loungeset vdGarde | Stek Magazine

Lekker loungen

Waarschijnlijk staat een loungeset ook hoog op je wensenlijstje. Bedenk ook hier goed waar je deze het beste kan plaatsen. De zon speelt hier natuurlijk ook een grote rol in. In het vroege voorjaar of de nazomer wil je graag in het zonnetje zitten. Is dat voor jou met een eerste kopje koffie in de ochtend of met een lekker drankje in de vroege avond? Zijn er eigenlijk meerdere plekken in de tuin waar je op verschillende momenten wil genieten? Houd er dan rekening mee dat je niet te zware en dus juist makkelijk verplaatsbare meubels koopt of tenminste een paar stoelen hebt die je makkelijk kan tillen. Bedenk vooraf goed voor hoeveel personen je minimaal zitruimte wil hebben en hoeveel ruimte je nodig hebt. Houd ook rekening met genoeg loopruimte eromheen. Er zijn zoveel verschillende soorten loungesets dat er vast eentje is die helemaal past bij jouw tuintype of jouw type tuin. Zo kan je straks met de juiste elementen het hele jaar genieten in de tuin!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.