Stek Woon & Lifestyle Magazine
Van bouwval tot bioscoop | Stek Magazine

Wat zijn de voor- en nadelen van een gashaard?

Je hebt vast en zeker al een gashaard bij iemand in de woning gezien. Gashaarden zijn namelijk  populair. Je hoeft in ieder geval geen zware blokken hout te dragen om te genieten van de gashaard. Er wordt namelijk een realistisch vuurbeeld gecreëerd door middel van aardgas en een houtset. Toch hebben gashaarden een aantal voor- en nadelen. Ben je hier wel benieuwd naar? Blijf dan vooral even verder lezen voor meer informatie over de gashaarden.  

Veel keuzes

Het eerste voordeel van gashaarden is dat er veel keuze is. Een gashaard voor binnen kan op allerlei manieren worden verwerkt in de woonkamer. Je kan ervoor kiezen om een vrijstaande gashaard aan te schaffen. Zo een gashaard valt dan natuurlijk meteen op in de woonkamer. Je kan er ook voor kiezen om de gashaard juist in te bouwen. Ongeacht welke soort je kiest, heb je ook nog de keuze op het gebied van grootte. Dit betekent dat je een gashaard kan kiezen die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Makkelijk in gebruik 

Een gashaard is erg makkelijk in gebruik en dit is voor veel mensen automatisch een voordeel. Je kan de gashaard besturen met je eigen telefoon. Je hoeft dus niet eens van de bank op te staan. Er is een speciale applicatie die je kan downloaden op de telefoon. Vervolgens hoef je alleen nog maar op een knop te drukken en dat gaat de gashaard vanzelf aan. Verder is het goed om te weten dat een gashaard vrij weinig onderhoud nodig heeft. Je hoeft alleen af en toe even de gashaard stofvrij te maken aan de binnenkant en dan ben je klaar. Dat is allemaal best wel ideaal, toch?

Van bouwval tot bioscoop | Stek Magazine

Gasleiding 

Helaas hebben veel dingen ook nadelen. Hetzelfde geldt voor gashaarden. Een bekend nadeel van gashaarden is dat deze een gasleiding moeten hebben. In veel nieuwbouwwoningen zal je dit niet meer aantreffen. Er is verder ook een doorvoer nodig. Deze doorvoer moet door het dak of buitengevel lopen. Heb je dit allemaal niet? Wellicht dat je dan beter kan kiezen voor een andere haard. Een goed alternatief is de elektrische sfeerhaard waar je helemaal geen afvoer voor nodig hebt.

Prijzige kant

Als je echt een gashaard wil en je hebt geen gasleiding, dan moet dit worden aangelegd. De prijzen daarvan kunnen echter wel flink oplopen. Je moet het geld er dus wel voor over hebben. Daarnaast is een gashaard zelf vaak prijziger dan bijvoorbeeld een elektrische haard. Voor veel mensen is dit natuurlijk een nadeel, omdat zij niet al te veel geld ervoor willen neerleggen. Als je dit allemaal geen probleem vindt, dan is een gashaard altijd een goede aanwinst voor in jouw woning!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.