Stek Woon & Lifestyle Magazine
Little Greene Green

Verfrissend nieuw palet van Little Greene: GREEN

Samen met National Trust heeft Little Greene een uitgebreid verfonderzoek gedaan in historische huizen en tuinen in het Verenigd Koninkrijk. De gevonden, originele kleuren vertellen het verhaal van de eerste bewoners. Onder de naam GREEN heeft het verfmerk deze verhalen gevangen in 31 prachtige nieuwe groentinten.

Verfrissend nieuw palet van Little Greene: GREEN | Stek Magazine

Originele kleuren

De drijfveer van Little Greene is het vinden van nieuwe, originele kleuren en het vertellen van de verhalen daarachter. Begin 2018 startte het verfmerk een bijzondere samenwerking met National Trust. In voorname huizen in de 18e tot de 20e eeuw werden de originele lagen verf en behang bedekt met destijds trendy materialen. Samen met Little Greene en historici zijn de originele kleuren herontdekt en is de nieuwe collectie GREEN ontstaan. De oude panden kunnen daarmee weer worden voorzien van de originele kleuren. En deze zijn nu ook beschikbaar voor jouw interieur. Hoe mooi is het om te vertellen dat de kleur groen op jouw muur dezelfde kleur is als dat het interieur van de legendarische kinderboekenschrijver Beatrix Potter had in 1905?

Inspirerend groen

De GREEN kleurenkaart is geïnspireerd op uiteenlopende bronnen. Bijvoorbeeld de boerderij in Cumbria van Beatrix Potter en de ronddraaiende schrijvershut van de 19e-eeuwse toneelschrijver George Bernard Shaw. En zelfs de mythische vogels van het behang die rococo-meubelmaker Chippendale in de 18e eeuw in het Palladiaanse huis Nostell Priory ophing. Met als resultaat: inspirerend groen!

Verfrissend nieuw palet van Little Greene: GREEN | Stek Magazine

Tea with Florence 310 & Harley Green 312

31 tinten

Het leuke aan de kleur groen is dat die zoveel verschillende tinten kent. Om het makkelijk te maken, heeft Little Greene de kleurenkaart van de nieuwe 31 tinten groen zo ontworpen dat je eenvoudig de tinten kiest die bij jouw palet passen. De collectie is verdeeld in vijf kolommen en in een schema weergegeven in de vijf belangrijkste groenfamilies: grijsgroen, neutraal groen, geelgroen, blauwgroen en turquoise groen. Zo werkt de serie van ‘veilig’ naar uitgesproken.

Dankzij de samenwerking met National Trust kregen wij toegang tot meer dan 350 belangrijke, historische interieurs. Zo konden we ons verdiepen in een prestigieuze en eclectische mix van decoratieve stijlen. De vele inspiratiebronnen die we tot onze beschikking hadden, maakten het een fascinerende taak. Het moeilijkste gedeelte was het terugbrengen van de bevindingen tot een kleinere selectie van kleuren, die de interieurontwerpers van vandaag zullen verwelkomen.

– David Mottershead
Managing Director Little Greene

Verfrissend nieuw palet van Little Greene: GREEN

Ulla 290, North Brink Grey 291 & Putti 292

We zijn erg blij met de samenwerking met Little Greene. Hierdoor is iedereen in staat Brits erfgoed in huis te halen. Little Greene en National Trust hebben een wezenlijke synergie. Bij beiden spelen behoud, restauratie en heruitvinding een centrale rol. De GREEN kleurenkaart is een keuze die is geïnspireerd op onze eerste samenwerking. Groen is de kleur van National Trust. Het roept beelden op van de grote hoeveelheid aan parken en platteland die wij verzorgen, waardoor mensen ervan kunnen blijven genieten.

– Clare Brown
Head of Brand Licensing van National Trust

Kleuren herleven

Van elk verkocht Little Greene verfblik wordt een bijdrage overgemaakt naar National Trust ter ondersteuning van hun werkzaamheden. Toekomstige generaties kunnen zo blijven genieten van historisch erfgoed. Daarnaast ondersteunt Little Greene de behoud- en restauratiewerkzaamheden van National Trust door verf te doneren. Om daarmee weer kleur en leven te geven aan de meest geliefde panden en parken van het Verenigd Koninkrijk.

Verfrissend nieuw palet van Little Greene: GREEN

Sage & Onions 288 & Tea with Florence 310

De verf van Little Greene is nationaal en internationaal verkrijgbaar via de betere verf- en behangspeciaalzaken. Of online via littlegreene.nl

Verfrissend nieuw palet: GREEN | Little Greene

Van elk verkocht Little Greene verfblik zal een bijdrage worden overgemaakt naar National Trust ter ondersteuning van hun werkzaamheden. Toekomstige generaties kunnen zo blijven genieten van historisch erfgoed.

Meer informatie over de collectie GREEN van Little Greene

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.