Stek Woon & Lifestyle Magazine
Deze spullen verdienen een tweede leven!

Deze spullen verdienen een tweede leven!

We vinden het heerlijk om naar al die fijne plaatjes te kijken op Instagram en even binnen te gluren bij iedereen. Wat ons opvalt is dat op veel vragen ‘waar komt dat leuke kastje of die stoel vandaan?’ het antwoord is: de Kringloopwinkel, Marktplaats of een tweedehands winkeltje. Is het vooral geluk of moet je er echt een neusje voor hebben? We vragen aan Jenny, Annelie en Anuschka naar hun favoriete interieur items die een tweede leven kregen.

Oude vloer krijgt nieuw leven

Jenny, Huisgeluk op instagram huisgeluk hoeft niet lang na te denken over haar favoriet. “Deze sloophouten kast is echt een eyecatcher in ons huis! Oorspronkelijk zat er een enorme jaren ’70 schouw op de plek waar nu de kast staat. Die ging er dus gelijk uit toen we het huis kochten. Maar tijd en geld om alles te laten stucen of om er een mooie houtkachel te plaatsen hadden we niet. Dus hebben we er deze kast voor laten maken door een timmerman.

Deze spullen verdienen een tweede leven!

Deze spullen verdienen een tweede leven!

Wat het gekost heeft weet ik niet meer precies, maar het was niet veel. Het idee is gebaseerd op een plaatje wat ik ooit in vtwonen zag. Bij Jan van IJken in Eemnes haalden we het sloophout, wat een oude vloer uit een school is geweest. We kochten een flinke partij, want boven hebben we met hetzelfde hout een aantal inbouwkasten laten maken. Superhandig, zeker met kinderen, want je hebt zo hartstikke veel opbergruimte en bovendien hebben we de televisie erin weggewerkt, zodat je niet constant naar een zwart vlak hoeft te kijken. Ik vind het leuk om oude of tweedehands materialen en spullen te gebruiken, omdat ik hou van het doorleefde karakter. Het geeft meteen sfeer aan een ruimte. Maar wel gecombineerd met nieuw, want door contrasten te gebruiken, komt het nog beter tot z’n recht. Bovendien vind ik het een mooi idee dat spullen een tweede leven rijgen. Er wordt al zoveel weggegooid. En ook niet onbelangrijk; voor weinig geld heb je vaak een groots effect!”

Het geeft meteen sfeer

Annelie Huisje_Boompje_Feestje op Instagram houdt van tweedehands spullen. “Ik vind vaak de verhalen erachter zo mooi,” vertelt Annelie. “Het groene kastje is tweedehands en heb ik gekocht in een brocante zaakje hier in de buurt, ik heb er 45 euro voor betaald,” vertelt Annelie. “Ik vind de kleur fantastisch en ben er dus helemaal verliefd op. De pauwenstoel heb ik via marktplaats op de kop getikt. Volgens mij heb ik hier toen iets van 40 euro voor betaald. Ik was er al een tijdje naar op zoek, dus toen ik deze op marktplaats voorbij zag komen moest ik m hebben. Deze spullen weer een nieuw leven geven in combinatie met nieuwe spullen in huis, geeft voor mij meteen sfeer! I love it!”

Deze spullen verdienen een tweede leven!

Favoriete kleur

Anuschka, Hipaholic op Instagram, is dol op rekjes en trolleys. “Mijn favoriete kringloopvondst is een blauw rekje op wieltjes. Toen ik deze een paar jaar geleden tegenkwam bij de kringloop in Den Haag, kon ik hem niet laten staan. Ik dacht dat ik er 5 euro voor heb betaald. Het rekje heeft mijn favoriete kleur blauw, wat perfect past in mijn woonkamer. Ik kan er van alles op zetten en aan de onderkant is er plek voor tijdschriften. Een heel handig rekje dus!’

Deze spullen verdienen een tweede leven!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.