Stek Woon & Lifestyle Magazine
Overkapping bouwen | Stek Magazine

Een nieuw huis kopen? Lees deze tips!

Een nieuw huis kopen is een spannende maar ook heel leuke klus. We geven je altijd heel graag tips om je huis in te richten. We gaan nu even een stapje terug en starten bij de aanschaf van een nieuwe woning. Heb je verhuisplannen? Lees dan zeker even verder!

Meerjarig huizenplan

Of je nu gaat verbouwen of gaat verhuizen, het is heel belangrijk dat je vooraf een lijstje opstelt met jouw wensen en eisen. Maak een lijstje van de ruimtes die jij het meest belangrijk vindt, het aantal kamers wat je nodig hebt en of je een buitenruimte absoluut een must vindt. Houd daarmee ook rekening met hoelang je in de nieuwe woning wilt gaan wonen. Is een klein appartement voor nu voldoende en verwacht je het over een paar jaar te verkopen om een grotere woning aan te schaffen? Of ben je nu met z’n tweetjes maar heb je een kinderwens? Maak een omschrijving wat je de komende 5, 10 of meer jaren verwacht van jouw woning. Misschien heb je wel plannen om voor jezelf te beginnen. Dan is een ruimte werkplek of een optie om uit te bouwen heel belangrijk. En veel gezegd in makelaarsland: het belangrijkste van een huis is locatie, locatie en nog eens locatie. Zeker waar. Neem dat ook in je lijstje mee. Een groene omgeving, dichtbij scholen, in de buurt van winkels, nabij een bushalte of treinstation of juist buiten de bebouwde kom. Denk er vooraf goed over na!

Zelfgebouwd en duurzaam 'huisje boompje beestje'

De stap naar een nieuw huis

Je gaat vast niet een huis te koop vinden wat perfect voldoet aan jouw eisenpakket en ook binnen je budget past. Ga echter wel altijd op pad met jouw wensenlijstje. Als een tuin daar onderdeel van is, bepaal dan ook aan welke grootte de tuin absoluut moet voldoen. En wanneer je dolgraag een ligbad had gewild maar dit niet aanwezig is, bekijk dan de mogelijkheden om het later te realiseren. Neem dat kostenplaatje ook mee in je totale budget. Kijk ook goed naar eventuele vergunningen die je nodig hebt. Wil je een tuinhuisje laten plaatsen, uitbouwen of deels een bedrijf aan huis? Informeer vooraf goed om jouw toekomstplannen wel uitvoerbaar zijn en of je daarvoor een vergunning kunt ontvangen.

Nieuw huis kopen

In de huidige woningmarkt is er zeker nog genoeg keuze maar in gewilde wijken en straten kan het hard gaan. Funda is natuurlijk een perfecte bron om je te oriënteren om een nieuw huis te kopen maar het loont ook de moeite om je in te schrijven bij een makelaar. Vaak weet deze al een aantal dagen eerder dat er een nieuw huis te koop komt en staat het pas later online. Wanneer een makelaar jouw wensenlijstje weet, kan deze je ook al voordat een woning in de verkoop komt ’tippen’ om een bezichtiging te maken. Ook al is er heel veel animo, laat je ook niet verleiden tot een snelle keuze. De aankoop van een een huis is een grote beslissing. Maak meerdere keren een bezichtiging. Neem eventueel iemand mee die objectief kijkt en vink vooral ook na een bezichtiging je wensenlijstje af!

De inrichting van een nieuw huis

Heb je uiteindelijk je ideale koopwoning gevonden? Dan kan het inrichten beginnen! Hiervoor vind je natuurlijk genoeg inspiratie in Stek Magazine. Ga je nieuwe meubels kopen of neem je veel mee uit je vorige woning? Het is overigens altijd slim om eerst even ergens te wonen voordat je meteen alles nieuw aanschaft. Zo ontdek je waar je favoriete plek in je nieuwe huis is en hoe groot je zithoek eigenlijk moet zijn. Als laatste nog even een praktische tip over je aankomende verhuizing. Heel veel mensen verhuizen zelf hun huidige meubels om bijvoorbeeld kosten te besparen. En toch valt zelf verhuizen altijd tegen, vooral met grote meubels. Een interessant initiatief is van demeubeltaxi.nl Je kan er simpelweg alleen een busje huren met chauffeur maar deze laatste kan je ook een handje helpen om de zware spullen te tillen, ook naar de bovenverdieping. Zo hoef je geen volledig verhuispakket af te nemen maar heb je wel net die verhuishulp die je nodig hebt om wat makkelijker en sneller te verhuizen. Bovendien zijn je spullen ook verzekerd mocht er iets mis gaan.

 

https://www.demeubeltaxi.nl/

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.