Stek Woon & Lifestyle Magazine

Duravit

Design van het merk Duravit

Waaraan herkent men eigenlijk „goed design“? Smaken, zo wil het spreekwoord, verschillen immers. Desondanks zijn er bepaalde referntiepunten waarop men zich kan oriënteren.

Enerzijds zijn er de vele internationale designprijzen en -onderscheidingen die Duravitproducten mochten ontvangen. Ze onderlijnen de moed om design te brengen die intussen karakteristiek is voor het merk Duravit. Anderzijds zijn er de designers zelf. De één na de andere een specialist in zijn domein, met een gerenommeerde naam en een neus voor goede vormgeving. Goede vormgeving, die nooit ten koste mag gaan van functionaliteit – „Design omwille van het designs“ komt noch bij Duravit noch bij onze designers op.

En ten derde? Dat bent u zelf, als badkamergebruiker die zijn eigen eisen en behoeften heeft. Ook deze vinden door een permanente dialoog met onze partners uit de sanitaire vakhandel, ingang in het badkamerdesign van Duravit. Daaraan herkent men dus goed design – alsof het voor iemand specifiek gemaakt werd.

Duurzaamheid van het merk Duravit

Iedereen spreekt vandaag over duurzaamheid – bij Duravit is deze reeds lang een vaste waarde. In de keuze van materialen, in het gebruik van technologieë, in de manier van produceren. Daarom werken we ook steevast met sanitair keramiek.

Keramiek is principieel één van de oudste cultuurtechnieken, de productie ervan gaat terug tot minstens 8.000 jaar voor Christus. Porselein is in China trouwens al sinds 11.000 jaar in gebruik. Ook vandaag nog is de productie van Duravit sanitair keramiek gebaseerd op dezelfde grondstoffen – kleiaarde, kaolien, veldspaat, kwarts – natuurlijke regeneratieve substanties. Dankzij milieuvriendelijke productietechnieken en strenge kwaliteitscontroles worden hieruit producten gemaakt die nagenoeg voor eeuwig funcioneren.

Een duizenden jare oude techniek, de know-how van vandaag en de visie van morgen: Zo ontstaat bij Duravit veelvuldig onderscheiden design gepaard met de nodige duurzaamheid – voor veel mooi en veranwtoordelijk leven in de badkamer.

Website: duravit.nl