Stek Woon & Lifestyle Magazine

10 handige tips voor verbouwingen toilet ruimte

Het opknappen van je toilet is wellicht niet je eerste prioriteit. En eerlijk gezegd fotograferen we ze ook nooit bij een binnenkijker… Maar aan de andere kant is het wel een visitekaartje van je huis. We geven je wat handige tips en inspiratie voor de verbouwingen van je kleinste ruimte in huis.

#1 Toilet keuze

Laten we dan maar meteen bij het belangrijkste element beginnen: het toilet zelf. Wil je je toilet een meer moderne uitvoering geven? Dan is een hangtoilet of zwevend toilet een directe opknapper. Vaak is de ruimte klein en met een hangend toilet lijkt het meteen een stukje groter. Ander bijkomend voordeel is natuurlijk dat het makkelijk schoon te maken is. Houd er wel rekening mee dat de afvoer meestal verplaatst moet worden naar achteren.

#2 Fontein

Naast een toilet is natuurlijk een fonteintje een must in je toiletruimte. Tegenwoordig verkrijg in zowel mooie vormen en maten dat je hiermee een design touch geeft aan een noodzakelijk item. Deze voorbeelden zijn van Villeroy & Boch.

#3 Kraantje toilet

Voor een stijlvolle uitstraling is de keuze voor een mooie kraan ook belangrijk. Wat dacht je van even iets helemaal anders zoals een zwarte kraan? Hier afgebeeld in de een zwarte watervalkraan. Als dat geen chique kamertje wordt!

#4 Toiletrolhouder

Een toiletrolhouder of een kastje voor je toiletrollen is wel zo fijn. Uit een recent onderzoek blijkt dat men naast het krantje en een tijdschrift steeds meer de smartphone en tablet meeneemt naar het toilet… En daar spelen de aanbieders van toiletrolhouders natuurlijk op in.

#5 Ombouw wastafeltje

Heb je een ruim toilet? Dan is een kastje onder je wastafeltje of een ombouw handig. Je hebt meteen ruimte voor je schoonmaak spulletjes, gastendoekjes en andere toiletartikelen.

#6 Toiletborstel

Ook niet meteen het meest sexy onderwerp maar wel zo handy in je toilet. Heb je geen ruimte voor een kastje? Kies dan voor een design exemplaar of gewoon eentje met een knipoog. Mocht je de flamingo hype van deze zomer gemist hebben, je kan het zelfs doorvoeren op je toilet.

#7 Weg met de badmat

Een vreselijk fenomeen als je het ons vraagt: het badmatje van vroeger. Met een ronde uitsnede moest het aansluiten op je toilet. Maak van je toilet een klein huiskamertje met een trendy kleedje van katoen met bijvoorbeeld een zwart-wit printje.

#8 Verlichting

Dat verlichting een groot deel van de sfeer bepaalt is natuurlijk bekend. Waarom we op het toilet dan nog zoveel (inbouw)spotjes zien met felle lampjes is niet helemaal duidelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooie hanglamp met een niet al te felle watt lamp erin of een led lampje.

#9 Fotobehang op toilet

Je kan de wanden strak (laten) stuken. Of je gaat voor tegels. Wil je eigenlijk af en toe wel eens veranderen? Dan is fotobehang op je toilet een leuk idee. Je kan alle muren doen maar vind je dat wat druk, neem dan alleen de muur achter je toilet.

Bron foto: Your Decor

#10 Een nisje

Ga je je hele toilet renoveren? Denk dan eens aan een nisje. Leuk voor een mooi vaasje, zeepje of plantje.

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.