Stek Woon & Lifestyle Magazine
Vintage kleedjes worden romantische slingers

Vintage kleedjes worden romantische slingers

Met dit heerlijke zomerse weer krijg ik weer zin in een frisse wind en lichte en vrolijke kleuren. Met dat de dagen lengen, neemt ook mijn energielevel toe. Ik kan soms wel tot ’s avonds laat doorgaan…. En dan is het wel zo leuk als je tuin mooi versierd is, met eigengemaakte slingers bijvoorbeeld.

Brocante marktjes

In deze tijd zijn er ook weer veel marktjes, alhoewel in Nederland het ook goed vinden is, bezoek ik het liefst de brocante marktjes in Frankrijk. Op een of andere manier vind ik daar mooiere spullen. Ze hebben een langere geschiedenis. Echt oude kannen, serviesgoed, linnengoed… Ik kan hier helemaal euforisch van raken. Het liefst ga ik dan ook alleen, want dan kan ik ongestoord uren ronddwalen en zoeken, zoeken, zoeken…

Vintage kleedjes

Wat ik niet meer mag doen, maar heel lang niet kon laten, is het kopen van vintage wit gehaakte of frivolité kleedjes. Deze laatste zijn nog veel fijner van structuur, echt priegelwerk moet dat geweest zijn… Uren en uren moeten ze aan gewerkt hebben. Voor mij zijn deze kleedjes zo bijzonder, ik voel bijna de energie en de liefde waarmee het gemaakt is! Maar ja, nu heb ik een hele berg kleedjes en wat doe je er dan uiteindelijk mee? Beetje duf om zomaar op je tafel te leggen…. Ook zonde om in een doos te stoppen en op zolder te bewaren…

 

Zelfgemaakte slingers

Nu kreeg ik het idee om de schaar erin te zetten! Zonde?? Ja, misschien een beetje… Maar nu krijgen ze wel een plek en worden ze gezien! Beter toch? Je kunt er allerlei leuke dingen van maken, ik ben echter begonnen met het maken van slingers. Van stof en zelfgemaakt zijn ze sowieso al mooier, vind je niet? Ik heb verschillende kleedjes in stukken geknipt, het mogen allerlei vormen zijn. Mix en match, dat is het leukst! Je zet ze makkelijk vast met een paar meter baillé band en een naaimachine.

Slingers voor bruiloft maken

Feestje, bruiloft, verjaardag? Of gewoon zomaar om het buiten lekker op te vrolijken? Ik hang ze regelmatig op een andere plek of leen ze uit aan mensen die iets te vieren hebben. Zo ook op een bruiloft onlangs. Om vrolijk van te worden toch?

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.