Stek Woon & Lifestyle Magazine

Unieke vakantiehuizen middenin de natuur

Toen Mariëlle Leenen en haar man eenmaal een eigen vakantiewoning hadden, kregen ze de smaak flink te pakken. Het creatieve stel met een design achtergrond, ontwierp en bouwde een hele familie aan vakantiehuizen. Met de toepasselijke naam Familie Buitenhuys is hun eigen mini-vakantiepark een feit. We nemen een kijkje aan het Markermeer in Venhuizen, Noord Holland, waar de unieke vakantiehuizen te vinden zijn.

Combinatie stad en natuur

Naast de unieke vakantiehuizen in Venhuizen heeft de familie ook vakantiewoningen in Brabant en binnenkort ook in Zuid Holland. Allemaal ontworpen met dezelfde passie en creativiteit. “We zijn allebei architect en houden van de natuur en avontuur”, vertelt Mariëlle. “Samen met onze zonen hebben we veel gereisd. We hebben in Berlijn en New York gewoond. Nu wonen we in Amsterdam. We houden van de stad maar trekken er ook graag op uit, de natuur in. Fietsen, wandeltochten in de bergen: we ontdekken graag de wereld samen. De afwisseling van de dynamiek in een stad en de rust in de natuur past goed bij ons. Daarom besloten we ook tot een eigen vakantiehuis. Uiteindelijk werden dat er meer en is het ons werk en leven geworden. We kunnen hier al onze creativiteit in kwijt en het zijn daarom ook allemaal unieke vakantiehuizen.”

Er is ook een slaapkamer in het huisje zelf maar slapen onder de sterren is natuurlijk een unieke en fantastische ervaring.

Slapen in een tuinkas

Het kleinschalige recreatiepark ligt op slechts 45 minuten rijden van Amsterdam. Eén van de meest opvallende van deze, allemaal unieke vakantiehuizen, is de Tuinkas. Het huis (67m2) bestaat uit 2 delen: een huisje van 50m2 met daaraan vast een Tuinkas van 17m2. Door middel van een tunneltje kan je van het huisje naar de kas. Mariëlle: “Dit huisje is ook volledig door ons ontwerpen en grotendeels ook zelf gebouwd. Het heeft een weids uitzicht over de velden en de dijk. In de Tuinkas – die volledig privé ligt maar wél vast aan het huisje zit – kun je slapen onder de sterrenhemel.”

Het geheel heeft een functionele en verrassende layout, een open eetkamer, keuken en woonkamer, een badkamer en een fijne ruime slaapkamer in het huis. De badkamer kan ruimer gemaakt worden door middel van het openen of sluiten van de grote deuren. Het huisje heeft een persoonlijke touch en feel, met een huiselijke sfeer. “Less-is-NOT-more in onze huisjes”, licht Mariëlle toe. “Je vindt er ‘spulletjes’; er is speelgoed, boeken en platen. Ons vakantiepark met unieke vakantiehuizen is daarom ook ideaal voor kinderen: in de tuin vind je een tipi en een trampoline.”

Less-is-NOT-more in onze huisjes. Je vindt er leuke spulletjes zodat het huiselijk aanvoelt.

Huisje nr 9

Huisje 9 (67m2) is uiteraard ook volledig zelf ontworpen en grotendeels zelf gebouwd en heeft 2 privé slaapkamers. Het staat op hetzelfde parkje, direct naast de Tuinkas. Zodra je het huisje binnenloopt én vanuit je badkuip naar buiten kijkt, heeft het een fantastisch weids uitzicht over de velden en de dijk in de verte. Mariëlle: “Ook dit huis is gericht op comfort met leuke, eigenzinnige details en een speelse en praktische indeling. In de tuin vind je een daybed, buitenoventje, glijbaan, schommel en een kindertipi. Een heerlijk huis om lekker in de natuur te genieten met de nodige comfort.”

Meer vakantiehuis inspiratie opdoen? Van tiny house tot watervilla

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.