Stek Woon & Lifestyle Magazine
Piet Hein Eek Motel One Stek Magazine

Piet Hein Eek ontwerpt motel met vlooienmarktcharme

Inspiratie en interieurtrends vind je overal. Zo ook in de inrichting van hotels en restaurants. Een mooi voorbeeld is het onlangs geopende motel aan het Waterlooplein van de Duitse hotelketen Motel One. Een inspirerend voorbeeld hoe je een huiskamersfeer creëert met oude materialen en vlooienmarkt-pareltjes. Het leuke aan Motel One is dat de omgeving het uitgangspunt is voor de inrichting. Drie thema’s stonden centraal: vlooienmarkt, upcycling en oude Nederlandse meesters. De Nederlandse kunstenaar Piet Hein Eek combineerde deze thema’s waarbij zijn ‘upcycling signature’ duidelijk naar voren komt. Kijk mee in dit bijzonder leuke sfeervolle motel waar je je meteen thuisvoelt.

Designed by Piet Hein Eek

Met als motto ‘Like the Price. Love the Design’ opende Motel One recent een tweede vestiging in Amsterdam. Motel One koos hier voor een bijzondere en luxueuze interpretatie van vlooienmarktcharme. Wie kan daaraan beter invulling geven dan Piet Hein Eek!? Hij ontwierp een geweldige kastenwand van oude ramen, deuren, kasten en houten planken.

Piet Hein Eek ontwerp Motel One Amsterdam Waterlooplein

De grote werktafel is typerend voor zijn herkenbare hergebruik van oud sloophout. Er is ook letterlijk geshopt op de lokale Waterlooplein-markt met als resultaat een geweldige kroonluchter van antieke marktlampen. Deze elementen geven het hotel niet alleen een speciale en lokale touch, het design ondersteunt tegelijkertijd Motel One’s geloof in duurzaamheid.

Piet Hein Eek ontwerp Motel One Amsterdam Waterlooplein

Oude meesters versus lokale moderne designers

Het nieuwe motel ligt op loopafstand van zowel het Waterlooplein als het Rembrandhuis. Op de muren zie je uitvergrote werken, geïnspireerd op oude meesters als Rembrandt en Vermeer. Ook wordt aandacht besteed aan lokale designers. Neem bijvoorbeeld plaats op een van de gedetailleerde stoelen van Moooi of de barkrukken van Pepe Heykoop, waarin ook gerecyclede materialen zijn verwerkt.

Piet Hein Eek ontwerp Motel One Amsterdam Waterlooplein

De perfecte imperfectie door het gebruik van oude en moderne elementen maakt het overall design van het nieuwe Motel One Amsterdam-Waterlooplein hotel tot een inspirerende plek. Overnachting vanaf € 86 motelone.com

 

Piet Hein Eek ontwerp Motel One Amsterdam WaterloopleinOver Piet Hein Eek

Piet Hein Eek (1967) studeerde in 1990 af aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven met een kast van sloophout, die inmiddels de Klassieke Kast in Sloophout genoemd wordt. In een tijd van “overdadigheid” koos hij voor simpel materiaal en een sobere vormgeving. Eek ontwerpt (en fabriceert) meubilair, verlichting en accessoires en houdt zich daarnaast bezig met de inrichting van gebouwen waaronder Motel One Waterlooplein.Zijn bedrijf is gevestigd in een voormalige fabriek van Philips in de inspirerende wijk Strijp-R.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.