Stek Woon & Lifestyle Magazine
column bedden

Mijn droomslaapkamer

Met de slaapkamertrends 2016 heb ik niets. Eigenlijk zie ik ook niet één specifieke trend maar een ratjetoe aan verschillende sferen en stijlen. Dus klaar met die niks-nieuws-te-melden-trends en volg je hart! Zo heb ik mij helemaal voorgesteld hoe mijn ideale slaapkamer eruit moet zien.

Multifunctionele ruimte
In mijn droomslaapkamer is het altijd heerlijk wegdromen. Zelfs als ik wakker ben, lijkt het alsof ik droom. Zo mooi is die natuurlijk. Al jaren weten wij inmiddels dat zowel de slaapkamer als de badkamer een steeds prominentere rol inneemt in onze woonruimte. We kunnen gerust nu heel hip en verantwoord een avond lang op bed chillen, een marathon Netflix serie kijken met wat Asian streetfood binnen handbereik. Of lekker naar muziek luisteren. De slaapkamer is allang niet meer om alleen maar te slapen.

Luxe en comfort
Mijn droomslaapkamer heeft enorme ramen, liefst van plafond tot vloer. En ja, de kozijnen mogen zelfs van staal zijn. Maar dat is dan ook het enige industriële. Het uitzicht, indien hoog, is adembenemend en kosmopoliet. Indien laag, dan met groot balkon en uitzicht op zee. Ik heb natuurlijk een XXL flat screen die al naar gelang ik zin heb om een filmpje te kijken geruisloos omhoog zoeft vanaf het voeteneinde van mijn bed. Het licht kan ik ook met één knopje op een paneel aanpassen aan mijn sfeer en mood van het moment. Net zoals de iets te lange zware gordijnen die geruisloos open en dicht gaan als ik dat wil. En uiteraard zo’n design Sonos voor als ik naar mijn favoriete playlist op Spotify wil luisteren.

Walk-in closet
Een absolute múst voor mijn droomslaapkamer is een riante walk-in closet. Met een wand vol vakken om alle schoenen en tassen mooi in te etaleren. Kledingrekken waar ik al mijn kleding op kleur en seizoen kan ophangen. Partnerlief heeft uiteraard ook zijn eigen ruimte. Geen probleem. In de hele slaapkamer ligt hoogpolig tapijt, lekker warm en zacht. Waar natuurlijk nóóit een vlekje opkomt.

Headboard of niet?
Ik ben er nog helemaal niet over uit of mijn bed nou tegen de muur staat (want dan wil ik een gigantisch headboard) of midden in de ruimte. Ik denk toch optie twee. Met uitzicht naar buiten. Het bed staat op pootjes. Zeker niet op de grond of op houten pallets.

Kleur en sfeer
Ik hou van warme kleuren, zachte en rijke materialen in mijn droomslaapkamer. Van een beetje luxe en comfort ben ik ook niet vies meer tegenwoordig. Ruwe onbewerkte muren of bakstenen wanden (wel weer mooi in magazines) zijn niet aan mij besteed. Minimalistische bedden, hangende lichtsnoeren met een kaal peertje (doen het ook goed op foto’s) zijn ook niet echt mijn ding. De kleur in mijn slaapkamer mag een beetje donker vintage, vooral door de mooie ongewone kleurencombinaties. Maar wel zonder afgesleten houten dressoiretjes. Die zijn leuk voor mijn atelier.

Accessoires
Ik hou van kussens maar niet teveel. Liefst handgeborduurd en zacht. Spreien idem dito. Gouden of koperen accessoires mogen altijd. Maar dan wel in combinatie met mooie warme kleuren.

Tunnelhaard
Van een elektrisch sfeerhaardje, uiteraard ook met een knopje op mijn paneel te bedienen, word ik ook heel blij. Vooral van een zogenaamde doorkijkhaard. Die geeft een ultiem gevoel van sfeer, warmte en luxe. Door de zijkanten met glas af te dekken kun je namelijk vanuit meerdere hoeken in de ruimte genieten van zowel de warmte als de vlammetjes. Tunnelhaarden kunnen op gas of hout. Wanneer een rookkanaal een gedoetje is, kun je altijd nog kiezen voor elektrisch vuur. Door optisch vuur met waterdamp nauwelijks meer van echt vuur te onderscheiden! Lekker easy en nooit brandvlekken of vuiligheid op mijn hoogpolig tapijt door rondvliegende knisperende houtstukjes of door gesjouw met vieze houtblokken. De haard heeft geen afvoer nodig en is dus te plaatsen waar ik maar wil. Perfect dus.

Kaptafel en Spiegel
Een kaptafel, liefst een van Boca do Lobo, mag lekker over de top met een antieke Venetiaans geslepen spiegel erboven om aan te make-uppen (mocht ik ineens besluiten om uit te gaan). De uitvergrote handspiegels Marie Antoinette of Marie Therèse (Boca do Lobo) allebei, eentje voor in mijn walk-in closet, de andere naast de kaptafel. XXL foto’s in liquid gloss  gegoten aan de muren. Niet van een of ander bekend filmidool of Hollywood diva maar iets persoonlijks of een print van mijn favoriete fotograaf.

Volg je hart
Hoe ziet jouw droomslaapkamer eruit? Door vaak te dromen en te visualiseren, kom je uiteindelijk tot je eigen unieke sfeer in plaats van onpersoonlijke trends te kopiëren omdat die zogenaamd hip zijn. Denk groots en out of the box. The sky is the limit. Onderscheid je door je hart te volgen en niet het internet. Ben zo benieuwd naar jullie droomslaapkamer. Foto’s mag! Super leuk zelfs.

Have fun ☺
Rosalisa

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover